Διευκρινήσεις Ρέππα για την είσπραξη διοδίων

Διευκρινήσεις Ρέππα για την είσπραξη διοδίων

Ιούλιος 21, 2010 - 09:51

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ουδέποτε απέστειλε επιστολή ή έγγραφο «επιστρατεύοντας την Ελληνική Αστυνομία», όπως τον φέρουν δημοσιεύματα, για την είσπραξη διοδίων.

Η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οφείλει, όπως σε κάθε περίπτωση, να μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου που απορρέουν από τις συμβάσεις οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή το 2007.

Σε αυτό το νομικό πλαίσιο και μόνον οφείλει να ενεργεί κάθε πλευρά, είτε είναι κρατική υπηρεσία, είτε είναι ιδιωτική εταιρεία, αλλά και κάθε πολίτης.

Επίσης διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενημερωτικά, σας αναφέρουμε ότι χθες το απόγευμα στο πλαίσιο των εργασιών Ομάδων Εργασίας της Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών (συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τα Κέντρα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων, τα ηλεκτρονικά διόδια και προβλήματα κατά τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, που απαιτούν ρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ