Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Ιούνιος 05, 2018 - 14:30
0 σχόλια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Λεωνίδιο το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, οι μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Φάμπρικα Πολιτισμού (Κέντρο Προβολής της Αγροτικής Ιστορίας και των Δρόμων της Θάλασσας στην Ανατολική Πελοπόννησο) και στον Πύργο Τσικαλιώτη (Έκθεση Παραδοσιακής Τσακώνικης Αρχιτεκτονικής).
 
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου) από τους δημιουργούς των δύο Εκθέσεων, τις εταιρείες TETRAGON και ΟΙΚΟΜ.
 
Το κοινό, που ανταποκρίθηκε μετά από σχετική ενημέρωση, αποτελούνταν από παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού. Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών, τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους των Εκθέσεων μέσω μιας βιωματικής ξενάγησης.
 
Οι ομάδες των παιδιών συζήτησαν για θέματα που γνώριζαν, ανακάλυψαν πράγματα που τους ενδιέφεραν, ζωγράφισαν και έπαιξαν δημιουργώντας δικά τους σενάρια και υποθέσεις.
 
 
Το όλο εγχείρημα υποστηρίχθηκε από τα εγκατεστημένα τεχνικά μέσα των Εκθέσεων, όπως τις διαδραστικές εφαρμογές και τις πολυμεσικές παρουσιάσεις, αλλά και από τα μουσειοπαιδαγωγικά αντικείμενα, που βρίσκονται μόνιμα στον χώρο ή δημιουργήθηκαν χάρη στην παραπάνω εκδήλωση.
 

Από το leonidion.gr

Video: 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Λεωνίδιο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.