Διεθνής δανειστική βιβλιοθήκη πεζοπορικού τουρισμού στη Στεμνίτσα

Διεθνής δανειστική βιβλιοθήκη πεζοπορικού τουρισμού στη Στεμνίτσα

Μάιος 18, 2018 - 21:10
0 σχόλια

Η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, στο πλαίσιο  των  πρωτοποριακών προσπαθειών της για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Μenalontrail (μετά την δημιουργία αυτού του πρώτου μονοπατιού στην Ελλάδα με πιστοποίηση Υψηλής Ποιότητας  από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας  τον Μάιο  του 2015) , με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, δημιούργησε και   εγκαινιάζει  την  1η διεθνή δανειστική Βιβλιοθήκη ορεινού Τουρισμού με βιβλία Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται για πεζοπορία μεταφέρουν μαζί τους τα ελάχιστα και  διαμένουν στην περιοχή του μονοπατιού στα αρκαδικά βουνά,  σε υψόμετρο 1000m για περίπου μια εβδομάδα, χωρίς πρόσβαση σε αγαπημένα τους βιβλία .

Η παροχή της δυνατότητας να επιλέξουν ένα ποιοτικό βιβλίο μέσω της  διεθνούς δανειστικής Βιβλιοθήκης Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί επιστέγασμα της φιλοξενίας που διέπει τους έλληνες, προάγοντας ταυτόχρονα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η διεθνής δανειστική Βιβλιοθήκη Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και ελληνικού Πολιτισμού είναι πρωτοβουλία του αντιπρόεδρου της Μαίναλον ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ  κ. Γεωργίου Κούλαλη. Ο αρχικός πυρήνας των βιβλίων είναι προσφορά των μελών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ  και  περιλαμβάνει στην λίστα της έργα:

Α) Από 64 Νομπελίστες

Β) Τα καλύτερα 100 βιβλία της  παγκόσμιας λογοτεχνίας επιλεγμένα από  λογοτέχνες κριτικούς από 54 χώρες

Γ) Νικητές των  βραβείων Hotels και Pulitzer από το 2005  έως 2017 και

Δ) Κλασικούς Αρχαίους Έλληνες καθώς και νεοέλληνες συγγραφείς

Για την διαθεσιμότητα των βιβλίων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.menalon trail.eu

Η Βιβλιοθήκη θα στεγαστεί στο Γραφείο της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στη Στεμνίτσα (Πλατεία Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας). Σε πρώτη φάση ξεκινάμε με βιβλία στην Αγγλική, θα ακολουθήσουν φυσικά και βιβλία στην Ελληνική, όπως και σε άλλες γλώσσες  με μοναδικό κριτήριο τη συγκέντρωση των κορυφαίων βιβλίων της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. Το γερμανόγλωσσο τμήμα της Βιβλιοθήκης ξεκινά με βιβλία που ευγενικά προσέφερε η γερμανική Πρεσβεία Αθηνών και ελπίζουμε να την μιμηθούν  οι πρεσβείες  και  άλλων  κρατών  που έχουμε προσεγγίσει.

Η επίσημη τελετή έναρξης της 1ης διεθνούς δανειστικής Βιβλιοθήκης πεζοπορικού Τουρισμού με βιβλία Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και Ελληνικού  Πολιτισμού θα γίνει στο Γραφείο της  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στη Στεμνίτσα το Σάββατο 26 Μαΐου 2018  ώρα 18:00.

Θα χαρούμε να σας  καλωσορίσουμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Για την Μαίναλον  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ,

Ο Αντιπρόεδρος

Δρ. Γεώργιος Κούλαλης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.