Διεθνές Σεμινάριο Φλογέρας από Καλάμι στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Διεθνές Σεμινάριο Φλογέρας από Καλάμι στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Ιούλιος 07, 2018 - 11:11
0 σχόλια

Αυτές τις ημέρες (29/6 - 5/7) πραγματοποιήθηκε στο Παράλιο Άστρος και συγκεκριμένα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, διεθνές σεμινάριο φλογέρας από καλάμι με τη συμμετοχή 45 Ελλήνων και ξένων φλογεροπαικτών από χώρες της Ευρώπης (Ολλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία). Πραγματοποιήθηκαν μαθήματα κατασκευής και παιξίματος φλογέρας και παραδοσιακών κρουστών σε μικρές ομάδες, Χορωδία και Ορχήστρα. Παράλληλα, κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες, έγιναν δράσεις (παραδοσιακοί χοροί, πρόγραμμα για την καλλιτεχνική αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών κ.ά.) με τη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων από την τοπική κοινωνία.

Είναι η δεύτερη φορά, που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στην περιοχή μετά το πρώτο Ελληνικό σεμινάριο το 2015, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να πάρουν μια γεύση από της ομορφιές του Παραλίου Άστρους και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν εντυπωσιασμένοι με την φιλοξενία και έδωσαν την υπόσχεση να ξανασμίξουν σε επόμενο σεμινάριο.

Διεθνές Σεμινάριο Φλογέρας από Καλάμι στο Παράλιο Άστρος

Η Ελληνική Συντεχνία Φλογέρας από Καλάμι θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τον Δήμαρχο κ. Μαντά, τη Σχολική Επιτροπή και την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους κ. Λαγονίκου για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και τον δάσκαλο του σχολείου κ. Μεταξά για την πολύτιμη βοήθεια του όλες αυτές τις ημέρες.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόεδρο της Συντεχνίας Φλογέρας από καλάμι κ. Τατιάνα Παπαστεργίου και τον δάσκαλο της Συντεχνίας και Μαέστρο της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Σπύρο Μαρίνη να εξηγούν αναλυτικότερα τις δράσεις του σεμιναρίου καθώς και μέρος από όσα έλαβαν χώρα αυτές τις ημέρες στο χώρο του σχολείου με μία πρωτότυπη υποδοχή.

Από το AstrosNews.gr

Video: 

Διεθνές Σεμινάριο Φλογέρας από Καλάμι στο Παράλιο Άστρος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.