Διεκόπη η συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα – Η συναίνεση… αναμένεται

Διεκόπη η συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα – Η συναίνεση… αναμένεται

Ιανουάριος 09, 2020 - 21:03
0 σχόλια

Εκπλήξεις και νέες διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων είχαμε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης με μοναδικό θέμα το πολύπαθο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου. Ενώ οι πληροφορίες έλεγαν για ευρεία συναίνεση, και ενώ είχαν επικοινωνήσει μεταξύ τους οι επικεφαλής των παρατάξεων, κατά την έναρξη της συνεδρίασης  ο κ. Τζιούμης τοποθετήθηκε για το Τεχνικό Πρόγραμμα, λέγοντας: «Είχα μια επικοινωνία με τον κ. Σμυρνιώτη αρχικά και έγινε σήμερα το πρωί μια επικοινωνία τηλεφωνική με τον κ. Τσιαμούλο. Στο πνεύμα της συναίνεσης για τη λειτουργία του Δήμου, θα προχωρήσουμε σε μια κοινή πρόταση. Προτείνω να διακοπεί η συνεδρίαση, ώστε οι παρατάξεις να συσκεφτούν και να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση».

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι η πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις ακυρώθηκε λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων και είπε: «Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει αναλυτική συζήτηση, σε πολλά σημεία είχαμε συμφωνήσει. Ανέλαβα χθες την πρωτοβουλία αφού υπήρξε και μια συζήτηση με τους κκ. Τσιαμούλο, Παυλή και Παπαδημητρίου, επειδή αν συνεχίζαμε αυτή την ιστορία θα κάναμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, θεωρώ ότι έχουμε βρει έναν κοινό τόπο. Κατά τη δική μας άποψη, το πρόγραμμα θα είναι σύμφωνο με τον Νόμο αλλά και πιο ευέλικτο για να υλοποιηθεί πιο γρήγορα και πιο ουσιαστικά». 

Ο κ. Τζιούμης έκανε μια παρατήρηση: «Εκλήθησαν όλοι οι πρόεδροι στην επιτροπή διαβούλευσης και ήταν οι περισσότεροι εκεί», απαντώντας στον κ. Σμυρνιώτη σχετικά με τη φράση του ότι οι πρόεδροι δεν ήταν εκεί. «Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση και να έρθουμε να ενημερώσουμε το ΔΣ», είπε, ζητώντας να διακοπεί η συνεδρίαση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι δεν διαφωνεί με τον κ. Σμυρνιώτη, και τόνισε ότι στόχος είναι να μην δημιουργηθεί χάος στην πόλη και να κάνουν κάτι παραπάνω: «Υπάρχει διάθεση ρίχνοντας νερό στο κρασί μας να βρούμε κοινό τόπο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει σήμερα να φύγει από εδώ. Υπάρχουν δύο Τεχνικά Προγράμματα, ο Νόμος δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Σκοπός είναι το πρόγραμμα αυτό να είναι του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι κάποιας παράταξης». Είπε ότι ο ίδιος έχει ενημερώσει την παράταξή του και ότι καλό είναι να ενημερωθούν οι παρατάξεις Βόσνου και Γούργαρη.

Ο κ. Βόσνος, ο οποίος εν τω μεταξύ προσήλθε, αφού έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, τόνισε ότι δεν αφορά στην κοινωνία η διαδικασία, αλλά να υπάρξει ένα πρόγραμμα που να υλοποιηθεί. «Δεν θέλω να ξαναμπούμε σε διαδικασία. Συμφωνώ, κύριε Σμυρνιώτη, με αυτά που λέτε, αλλά θεωρώ ότι είναι επιλογή και ευθύνη του δημάρχου. Είναι υποχρέωση όλων μας, γιατί είμαστε στο και πέντε. Αν δεν τα βρούμε, δεν θα υπάρχουν νικητές, αλλά μόνον ηττημένοι. Πάμε να σηκώσουμε τον λευκό καπνό».

Ο κ. Γούργαρης είπε ότι δεν θα συμμετάσχει, καθιώς είναι στην άλλη πλευρά, όπως είπε, καθώς το πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς είναι αντιλαϊκό.

Ο κ. Κοσκινάς είπε ότι μελέτησε και τα δύο προγράμματα και ότι σημείωσε κάποιες παρατηρήσεις. Πρότεινε στο Σώμα να δουν όλοι μαζί το πρόγραμμα γραμμή - γραμμή και να το συζητήσουν στην αίθουσα του ΔΣ: «Ήμουν ενάντια σε τέτοιες συζητήσεις μεταξύ σας. Γραμμή προς γραμμή αν δούμε τα προγράμματα, θα βρούμε τις διαφορές και θα συζητήσουμε με όλους τους προέδρους και τους συμμετέχοντες. Μην τους σερβίρουμε μια έτοιμη σούπα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες όλοι», είπε.

Ύστερα από αυτή την τοποθέτηση, η κυρία Παναγοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση, προκειμένου οι επικεφαλής των παρατάξεων να συζητήσουν.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.