Διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους αγρότες από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους αγρότες από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Δεκέμβριος 04, 2018 - 08:00
0 σχόλια

Κατά τη συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καμπύλης Αγγελος ζήτησε να ενημερωθεί από τη διοίκηση του δήμου για τα ζητήματα καταπολέμησης του δάκου, καθώς και με την ράμπα ΑΜΕΑ στο νεκροταφείο του Άστρους.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τη δακοκτονία, στην οποία σημειωνόταν ότι το πρόγραμμα εστέφθη με επιτυχία, ο κ. Καμπύλης τόνισε ότι το όσα ειπώθηκαν δεν ήταν ρεαλιστικά.,προσθέτοντας ότι η αγροτικά παραγωγή έπαθε σοβαρή ζημιά.

Δεν έγινε δακοκτονία τόνισε, προσθέτοντας ότι και η ζημιά ξεπερνά το 50% της παραγωγής και επίσης τώρα οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν το τέλος δακοκτονίας.

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αυτό», είπε , ζητώντας από τη δημοτική αρχή να θέσει το θέμα σε κάποιον νομικό έτσι ώστε να γίνει επιστροφή των τελών των αγροτών και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις

Ο δήμος έχει υποχρέωση να μπει μπροστά και να αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο, είπε ο κ. Καμπύλης Άγγελος κλείνοντας την πρώτη επερώτησή του.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς  συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο ανήκει και στις προθέσεις του δήμου.

«Θα επέμβουμε στην ανακοίνωση του υπουργείου για την δακοκτονία. Στο επόμενο ΔΣ θα υπάρξει συζήτηση του θέματος», και έκλεισε λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσουν τα στοιχεία που αναφέρουν ότι έχει γίνει δακοκτονία.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Καμπύλης είχε να κάνει με την τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στο νεκροταφείο του Άστρους επειδή, όπως τόνισε, η υπάρχουσα ράμπα είναι επικίνδυνη  και πρέπει να αφαιρεθεί.

Μας ντροπιάζει αυτή η ράμπα και πρέπει να απομακρυνθεί

 Τέλος, ο κ. Μαντάς είπε ότι ο δήμος θα επέμβει άμεσα για να την επίλυση του ζητήματος και θα γίνει η αντικατάσταση της ράμπας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.