Διδασκάλου: Μεγάλος ρόλος η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Διδασκάλου: Μεγάλος ρόλος η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Νοέμβριος 25, 2014 - 21:05
0 σχόλια

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Διδασκάλου τόνισε το μεγάλο ρόλο που παίζει η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, εστιάζοντας στην υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης, ως αρμόδια για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων. Εκτενή, δε, αναφορά έκανε στο περιεχόμενο της οδηγίας 2007/60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων από πλημμύρες.

Επεσήμανε δε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που έχει στη διάθεση του το σύστημα Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Κερκύρας, Νικολέττα Πανδή, Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιωτόπουλος, Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας και Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Φοίβος Θεοδώρου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.