Διαβούλευση για τις περιοχές χωρίς πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια στην Αρκαδία

Διαβούλευση για τις περιοχές χωρίς πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια στην Αρκαδία

Ιούνιος 03, 2018 - 19:35
0 σχόλια

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές») της ελληνικής Επικράτειας, που αποτελεί το Παράρτημα του σχεδίου νόμου: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», και το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (από την 23/02/2018 μέχρι και την 09/03/2018).
Ο όλος σχεδιασμός, έγινε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ).

Ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποτελείται από δύο μέρη.

Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του, ενώ στο Β’ μέρος εντάσσονται εκείνες που δύνανται να υπαχθούν σε αυτό μετά από την κατάθεση Βεβαίωσης – Υπεύθυνης Δήλωσης του οικείου Δήμου προς τη ΓΓΤΤ και κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου της ΕΕΤΤ σε αυτούς. Επισημαίνεται ότι στο Β΄ μέρος του καταλόγου εντάσσονται οι οικισμοί, για τους οποίους δεν υπήρξε σύμφωνο αποτέλεσμα μεταξύ των μετρήσεων της ΕΕΤΤ και των θεωρητικών προβλέψεων της προαναφερθείσας μελέτης και γενικώς χρήζουν περαιτέρω ενεργειών αποτύπωσης κάλυψης.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΤΤ διασφαλίζει ότι η διαμόρφωση του καταλόγου είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία δύναται να οδηγήσει στην τροποποίηση/επικαιροποίηση του καταλόγου με σκοπό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εκάστοτε οικισμών και την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις.
 
Επισημαίνεται ότι ο κατάλογος των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 04/06/2018 και ώρα 12:00.
 
Πλοήγηση στην διαβούλευση: πατήστε ΕΔΩ.
 
Στις περιοχές αυτές είναι και τα κάτωθι χωριά της Δ.Ε. Λεβιδίου:
Βλαχέρνα, Δάρα, Κανδήλα, Καρδαράς, Κώμη, Μονή Κανδήλας, Παναγίτσα.
 
Επίσης τα κάτωθι χωριά της Δ.Ε. Βυτίνας:
Καμενίτσα, Καρβούνι, Λάστα, Αγριδάκιον, Ελάτη, Μαγούλιανα, Νυμφασία, Μονή Παναγίας Κερνίτσης, Πυργάκιον, Μονή Αγίων Θεοδώρων, Παν.

(ΠΗΓΗ: vlaxerna.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.