Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ιανουάριος 22, 2019 - 20:14
0 σχόλια

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν οι Ν. Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ έδωσαν στην δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. 

Η παρούσα Συμφωνία είναι τελική και από τη θέση της σε ισχύ τερματίζει την Ενδιάμεση Συμφωνία, μεταξύ των Μερών, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995.

Παράλληλα, το πλήρες κείμενο συμπεριλαμβάνει τις διεκρινίσεις του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, οι οποίες εμπεριέχονται στη ρηματική διακοίνωση με την οποία ενημερώθηκε η Αθήνα για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα.

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών δόθηκε στη δημοσιότητα παραμονή της συζήτησης για την ψήφιση της Συμφωνίας από την Βουλή.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο: «Τελική συμφωνία για την επίλυση των διαφορών, όπως περιγράφονται στις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών».

Διαβάστε το κείμενο ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.