Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας: Εκπαίδευση στελεχών του ΕΦΚΑ της Πελοποννήσου

Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας: Εκπαίδευση στελεχών του ΕΦΚΑ της Πελοποννήσου

Ιούλιος 10, 2018 - 22:06
0 σχόλια

Το Διασυνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας είναι ίδρυμα και αποτελεί τον φορέα πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Κληροδοτημάτων Ν. Μακρή-Δ. Παπούλια.

Το ίδρυμα διαθέτει στο κέντρο της Δημητσάνας από το 2006 ένα υπερσύχρονο συνεδριακό κέντρο 220 θέσεων, έργο του αρχιτέκτονα καθηγητή ΕΜΠ Γ. Γεράκη

Στα πλαίσια των Συνεδριακών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου διήμερη συνάντηση-εκπαίδευση στελεχών του ΕΦΚΑ από ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρος Σέμπος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του, τα οποία άκουσαν τα προβλήματα των 100 περίπου εργαζόμενων στα οκτώ διαφορετικά ταμεία που αποτελούν τον ΕΦΚΑ και συζήτησαν πιθανές λύσεις και θέματα ενοποίησης των διαδικασιών τους.

Η επιλογή του Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας έγινε όχι μόνο επειδή διαθέτει χώρους και εξοπλισμό πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και γιατί ο Υφυπουργός θέλει να ενισχύει τις μικρότερες και πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως μας είπε.

Στον τομέα των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του το Ίδρυμα πραγματοποιεί και συμμετέχει ενεργά στις παρακάτω δραστηριότητες:

1. 28 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου. Συμμετοχή στη Διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ο Αγροτικός Χώρος ως Πολιτιστική Κληρονομιά». Το Σχολείο είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που γίνονται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Δημητσάνα και θα πλαισιώνεται καθημερινά από παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

2. 30 Ιουλίου 09:30 – 11:30. «Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών». Αφηγηματικός περίπατος στα σοκάκια της Δημητσάνας, κατά τον οποίο τα παιδιά της θα παρουσιάσουν τον τόπο τους μέσα απόαφηγήσεις και φωτογραφίες. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

3. 1η Αυγούστου. Παράσταση στη Δημητσάνα «O Καραγκιόζης βοηθός Λαγκαδινού μάστορα», μια παράσταση που έχει γίνει από τον γνωστό Καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Βουλτσίδη και το Θρακικό Θέατρο Σκιών σε συνεργασία με τα «Άνθη της Πέτρας».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.