Διαψεύδονται τα σενάρια περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ

Διαψεύδονται τα σενάρια περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ

Δεκέμβριος 22, 2014 - 12:48
5 σχόλια

Μετά τη δημοσιοποίηση στα «Νέα» του σεναρίου περί διάσπασης της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Χρ. Μαχαίρας, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ενωμένη και δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο κ. Ν. Τσούκαλης έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι στην αυριανή (22/12) ψηφοφορία θα ψηφίσει «παρών», από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει τακτική και δεν συναινεί με την κυβερνητική πρόταση. Ως προς τις φήμες περί διάλυσης του κόμματος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Την υπερψήφιση του Στ. Δήμα ζητεί ο Θ. Παπαθεοδώρου

Φαίνεται ότι οι πιέσεις προς τη Δημοκρατική Αριστερά να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία αυξάνονται. Ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου, πρώην βουλευτής του κόμματος και πρώην υφυπουργός Παιδείας, με μήνυμά του δήλωσε ότι νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος με το διάγγελμα Σαμαρά για συναίνεση και εκλογές μέσα στο 2015 και ζήτησε την ψήφο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Στην ουσία, ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε με το διάγγελμά του το κείμενο-πρόταση των 8 βουλευτών (Λυκούδης, Οικονόμου, Αηδόνης, Ψαριανός, Τατσόπουλος, Τσούκαλης, Φύντα και Ψύρρας) για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με τους εταίρους για ολοκλήρωση του Προγράμματος και εκλογές εντός του 2015. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την απαραίτητη εθνική συνεννόηση». Και προσθέτει: «Στήριξα από την πρώτη στιγμή το κείμενο των 8 και το στηρίζω ακόμη περισσότερο σήμερα, μεταξύ άλλων και για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην πολιτική παρακμή και στην καχυποψία για να επιβιώσουν. Η συναίνεση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, πολιτική και να αποκλείει τη συνάθροιση των ψήφων της Χρυσής Αυγής».

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.