Διαπραγμάτευση ζητά ο Βενιζέλος - Άρση της ασυλίας τους ζήτησαν Μπακογιάννη και Παπαδημούλης

Διαπραγμάτευση ζητά ο Βενιζέλος - Άρση της ασυλίας τους ζήτησαν Μπακογιάννη και Παπαδημούλης

Σεπτέμβριος 12, 2012 - 14:17
1 σχόλια

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: 

Ο Βενιζέλος θέλει διαπραγμάτευση με τα «μεγάλα αφεντικά»

Με την επιμήκυνση δεδομένη και μετά τη δυσάρεστη έκπληξη της απόκλισης των 6 δισ. ευρώ με την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η διαπραγμάτευση με τα αφεντικά των δανειστών. Συγκεκριμένα, θα ζητήσει σήμερα από τον πρωθυπουργό η χώρα μας να κάνει παράσταση στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ώστε να μην επιμείνουν στα σκληρά μέτρα τα οποία θα φέρουν την καταστροφή. Γιατί, σύμφωνα με την ανάλυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ "αυτά που ζητούν οι δανειστές δε θα περάσουν, θα φέρουν κοινωνική έκρηξη, πολιτική αποσταθεροποίηση και θα ενισχύσουν τα άκρα"! 

Μετά τα εύσημα από Μάριο Ντράγκι... Μπράβο Ελλάδα και από Μπαρόζο

Η αναγνώριση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις δίνει μία ανάσα στην κυβέρνηση εν μέσω της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Σήμερα εύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο της Ευρωπης από την κρίση.

Τρόικα: Ρίξτε τις τιμές!

Tο πρόβλημα της ύφεσης αλλά και των υψηλών τιμών στην αγορά, παρά την καθίζηση μισθών και εισοδημάτων, απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και την Τρόικα, όπως φάνηκε κατά τις συζητήσεις που έχουν οι επικεφαλής των ελεγκτών με τους κύριους Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη.

«Θα ασκήσουμε πιέσεις να πέσουν οι τιμές» έλεγαν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη δίωρη συνάντηση με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. «Είναι κοινός τόπος και για εμάς και για την Τρόικα ότι είμαστε πάρα πολύ ακριβοί» σημείωναν οι ίδιες πηγές που προϊδέασαν και πως το υπουργείο θα ζητήσει από πολίτες και επιχειρηματίες με επιστολές να καταγγείλουν φαινόμενα στρεβλώσεων που εμποδίζουν τα κόστη να πέσουν.

Χρυσή Αυγή: Μήνυση κατά Ν. Δένδια και αρχηγού της ΕΛΑΣ

Μήνυση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλου κατέθεσε το πρωί ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. «Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και παντός άλλου υπευθύνου. Ο λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιήσει κάθε δικαίωμά του ως νόμιμο κόμμα», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Δημαράς: Όχι στο κούρεμα των μισθών των στρατιωτικών

Με σημερινή του δήλωση ο Γιάννης Δημαράς  καταδικάζει τα νέα μέτρα που όπως λέει χαρακτηριστικά «ετοιμάζει η τρόικα, μέσω της Κυβέρνησης και απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατάπτυστες  προτάσεις που αφορούν σε  οικονομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών».

Άρση της ασυλίας τους ζήτησαν Μπακογιάννη και Παπαδημούλης - Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Μπακογιάννη η επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της ασυλία τους ζήτησαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής τα οποία καλούνται να γνωμοδοτήσουν επι των δικογραφιών που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο κατά των δύο βουλευτών.

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για τα «αδήλωτα» 1.000.000 δολάρια που εντοπίστηκαν σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τον σύζυγό της κ. Ισίδωρο Κούβελο, θα γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καθώς έκρινε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν έχει σχέση με την πολιτική και κοινοβουλευτική της δράση.

 

Περισσότερα στο protothema.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΜΥΚΗΝΣΗ -ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΨΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.