Διαμορφώσεις κόμβων στην Τρίπολη

Διαμορφώσεις κόμβων στην Τρίπολη

Απρίλιος 19, 2017 - 10:28
2 σχόλια

Oι προτεινόμενες επεμβάσεις σε κύριους κόμβους του αστικού οδικού δικτύου της κεντρικής περιοχής της Τρίπολης σύμφωνα με την Μελέτη αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής του Δήμου Τρίπολης.

 Οι προτεινόμενες επεμβάσεις κρίνονται ως αναγκαίες για την επιτυχή συνολική λειτουργία της προτεινόμενης κυκλοφοριακής οργάνωσης της κεντρικής περιοχής της πόλης.

Κόμβοι προς Διαρρύθμιση

 Κόμβος

 Γεωμετρική

Σηματοδότηση

 Διαμόρφωση

 Παρατηρήσεις

1.

Λαγοπάτη - Περιμετρική Οδός

Αρχικά θα λειτουργήσει χωρίς

 

 

 

 

σηματοδότη για να ελεγχθεί στην

 

 

 

 

συνέχεια, αν πρέπει να λειτουργήσει

 

 

 

 

με ή χωρίς σηματοδότηση.

2.

Παπαρηγοπούλου -

 

 

Περιμετρική Οδός

 

 

 

3.

Ουάσιγκτων - Ταξιαρχών -

 

Επιβάλλεται για λόγους οδικής

 

Αγ. Δημητρίου

 

 

ασφάλειας λόγω περιορισμένης

 

 

 

 

εκατέρωθεν ορατότητας.

4.

Λαμπράκη - Περιμετρική Οδός

 

Αλλαγή χρόνων σηματοδότησης.

5.

Ναυπλίου - Δούνια - Βενιζέλου

 

Αλλαγή χρόνων σηματοδότησης.

6.

Σεραγιού - Παπαρηγοπούλου

 

Αλλαγή χρόνων σηματοδότησης.

7.

Λαμπράκη - Μεταμόρφωσης

 

Αρχικά θα λειτουργήσει χωρίς

 

 

 

 

σηματοδότη για να ελεγχθεί στην

 

 

 

 

συνέχεια, αν πρέπει να λειτουργήσει

 

 

 

 

με ή χωρίς σηματοδότηση.

8.

28ης Οκτωβρίου - Ακαδημίας

 

 

9.

Σεχιώτη - Καλαβρύτων

 

Αλλαγή χρόνων σηματοδότησης.

10. Αγ. Νικολάου - Τηλέφου -

 

 

Κονδάκη

 

 

 

 

Παρεμβάσεις στο Νοτιοδυτικό Τμήμα της Περιμετρικής Οδού

Λόγω της μονοδρόμησης της κεντρικής οδικής αρτηρίας της Τρίπολης στο τμήμα από την Πλατεία Κολοκοτρώνη μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας, η εκτίμηση των Μελετητών είναι ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερη κυκλοφορία το υπόψη τμήμα της Περιμετρικής Οδού, δηλαδή το τμήμα από την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Καλαμάτας.

Για λόγους επομένως εύρυθμης κυκλοφοριακής λειτουργίας του οδικού αυτού τμήματος, αλλά και για λόγους οδικής ασφάλειας πεζών και οχημάτων, επιβάλλεται να γίνει οριζοντιογραφική τακτοποίηση της διατομής του δρόμου (με σταθερό πλάτος σε όλο το μήκος του) καθώς και διαμόρφωση των διασταυρώσεων με τους κάθετους δρόμους.

Παρόμοια αλλά μικρότερης κλίμακας επέμβαση είναι αναγκαία και στο τμήμα της Περιμετρικής Οδού μεταξύ των δύο ισόπεδων κόμβων της, με τις οδούς Ναυπλίου και Λαμπράκη. Στο τμήμα αυτό οι απαιτούμενες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο κυρίως την σημειακή αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και δευτερευόντως μόνο την βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας στις αντίστοιχες θέσεις.

Σύνδεση των Οδών Αγίου Δημητρίου & Μεταμορφώσεως

Λόγω της λειτουργίας του οδικού άξονα Ταξιαρχών - Αγίου Δημητρίου - Μεταμορφώσεως ως κύριας συλλεκτήριας που θα αναλάβει σημαντικό φορτίο, δημιουργούνται προβλήματα οδικής ασφάλειας στην σύνδεση των δύο αυτών δρόμων, που προκύπτει στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται η κατάλληλη γεωμετρική διαμόρφωση της σύνδεσης αυτών των δύο δρόμων με επαρκή κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και με την λήψη μέτρων για αυξημένη ασφάλεια των πεζών που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Δημητρίου.

Για τα υπόλοιπα οδικά τμήματα της Πλατείας Αγίου Δημητρίου, προτείνεται να υιοθετηθεί η δεξιόστροφη κίνηση.

Διαμόρφωση & Σηματοδότηση του Κόμβου Σεραγιού - Δούνια - Διοτίμας

Ο κόμβος αυτός είναι πρόσφατα διαμορφωμένος και λειτουργεί με φωτεινή σηματοδότηση. Αποψη των Μελετητών είναι ότι, πρέπει να γίνουν ορισμένες μικρής κλίμακας τροποποιήσεις στην γεωμετρική του διαμόρφωση που πιθανότατα στην συνέχεια να επιβάλλουν και μικρές τροποποιήσεις στο χρονικό πρόγραμμα της σηματοδότησης του κόμβου.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

προσοχή ! μην τα κάνετε , σαν τις θέσεις παρκαρίσματος κ.κ. της δημαρχίας.

Στις πολιτισμένες χώρες και πόλεις καταργούν τα φανάρια και κατασκευάζουν πλατείες εμείς εδώ ας βάλουμε και άλλα φανάρια.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.