Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι

Φεβρουάριος 13, 2018 - 16:50
0 σχόλια

«Πρώτα έκλεισε το ΑΤ Λεβιδίου, μετά η Πειραιώς, ακολουθούν τα ΕΛΤΑ;»

Με το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι, θέμα που ανέδειξε το Arcadia Portal χθες (δείτε ΕΔΩ) ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα.

«Ενός κακού μύρια έπονται», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο κ. Σταμάτης: «Με δεδομένο ότι τα χωριά που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πολλά και ο πληθυσμός τους υπερήλικοι, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω ATM ή ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα ταλαιπωρηθούν».

Για την τοπική οικονομία των χωριών αποτελεί ένα πλήγμα. Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ.

Ο κ. Παπαχρόνης, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι είναι άσχημα τα μαντάτα. «Δυστυχώς βρισκόμαστε απέναντι στην ερήμωση της υπαίθρου. Το υποκατάστημα στο Λεβίδι εξυπηρετεί ως και την επαρχία Καλαβρύτων, επειδή είναι πιο βατός ο δρόμος για τους κατοίκους των χωριών. Θέλουμε να λέμε ότι κάνουμε προσπάθειες να ανεβάσουμε τον τουρισμό, αλλά αυτό που βλέπω, είναι ότι η κεντρική εξουσία στηρίζει την ερήμωση της υπαίθρου».

«Οι συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες είναι μείζον θέμα. Και δεν μπορούμε να επέμβουμε στο τι θα κάνουν οι ιδιωτικές τράπεζες. Αλλά πρώτα από όλα η κεντρική εξουσία πρέπει να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αγαθά όλων των χωριών μας».

Δεν είναι στο χέρι τους να έχουν Internet αν δεν το πάει εκεί κάποιος.

«Να συνταχθεί ψήφισμα, να επιδοθεί ως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας απαντήσει αν έμενε σε ένα χωριό πώς θα εξυπηρετείτο ο ίδιος. Να μας πει ο υπουργός πώς θα κάνει τη δουλειά του για πέντε ημέρες –να τον φιλοξενήσω εγώ- χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο», είπε ο κ. Παπαχρόνης.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Κώστας Τζιούμης, ο οποίος υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διά ζώσης επαφή των κατοίκων με το τραπεζικό σύστημα στα χωριά.

«Για άλλη μία φορά, εξαναγκαζόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Νομίζω ότι όταν είχαμε συζητήσει το θέμα της απομάκρυνσης του ΑΤ Λεβιδίου, που είχε απασχολήσει τρεις φορές το ΔΣ, και μάλιστα ενώ είχαν δεσμευθεί ο κ. δήμαρχος με τον Διοικητή ότι θα γινόταν ομάδα και θα γίνονται περιπολίες, τότε, είχαμε πει ότι θα ακολουθούσαν και άλλα βήματα. Και ερωτώ: τι κάναμε όλον αυτόν τον καιρό; Θα κάνουμε ψηφίσματα και θα κλαίμε; Χρειάζεται πρόληψη. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, που έρχεται σε επαφή με τους υπουργούς, πρέπει να θέτουν αυτά τα ζητήματα», είπε ο κ. Τζιούμης.

Ο κ. Λάζαρης αναφέρθηκε στη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας: «Την πήρε μια ιδιωτική, εντός εισαγωγικών, επειδή τις τράπεζες εμείς τις έχουμε πληρώσει και θα τις ξαναπληρώσουμε. Θέλω το ψήφισμα αυτό να αναφέρεται στις ευθύνες του ιδιώτη που πήρε την Αγροτική, να υπάρχει τράπεζα εκεί, επειδή αυτός ήταν ο σκοπός της Αγροτικής».

Αποφασίστηκε να συνταχθεί ψήφισμα, ώστε να επιδοθεί στον υπουργό Γιάννη Τσιρώνη ο οποίος επισκέπτεται την Αρκαδία αύριο Τετάρτη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.