Διαμαρτυρία στον ΕΦΚΑ και ζέσταμα των τρακτέρ από τους αγρότες στην Αρκαδία (pics,vid)

Διαμαρτυρία στον ΕΦΚΑ και ζέσταμα των τρακτέρ από τους αγρότες στην Αρκαδία (pics,vid)

Φεβρουάριος 10, 2017 - 12:34
0 σχόλια

Σωρεία διαμαρτυριών από χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαδικασία της κατάθεσης των δικαιολογητικών συνταξιοδότησής τους, μετά την ένταξή τους στο νέο καθεστώς (από τον ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ) έχουν εκδηλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας προχώρησε  σε διαμαρτυρία στο κτίριο του ΕΦΚΑ, τέως ΟΓΑ, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017.

Ο κ. Κολοβός Δημήτρης μέλος της πανελλαδικής γραμματείας ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Συλλόγου  μαζί με άλλους αγρότες βρέθηκαν στον ΕΦΚΑ στην Τρίπολη και παρέδωσαν ψήφισμα στην Κωτσιανδρή Φανή στη Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Πελοποννήσου η οποία και δεσμεύτηκε να το διαβιβάσει.

Οι  αγροτοκτηνοτρόφοι, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών τους, λόγω της κατάργησης πλέον των αρμοδιοτήτων του ΟΓΑ να χορηγεί συντάξεις σύμφωνα και με την ΚΥΑ 57604/15285 της 28-12-2016, και την ανάθεση πλέον των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στις νέες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Οι αγρότες ζήτησαν  άμεση απόσυρση της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης για τη διαβίβαση προς το ΚΕΑΟ των χρεών προς τα Ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ.
Όπως ανέφεραν, δυναμώνουν τον αγώνα τους και συσπειρώνονται καλώντας τους αγρότες της Περιφέρειας να παρευρεθούν στο Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κινητοποιήσεις στην Αρκαδία, ο κ. Κολοβός ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις και ίσως μέσα στον Φεβρουάριο τα τρακτέρ βγουν στους δρόμους.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρία αγροτών στον ΕΦΚΑ στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.