Διαμαρτυρία για τις απολύσεις υπαλλήλων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις υπαλλήλων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Φεβρουάριος 09, 2018 - 09:29
1 σχόλια

«Από τη Μεγαλόπολη ξεκινάει η Κυβέρνηση το ξεπούλημα της ΔΕΗ, από τη Μεγαλόπολη ξεκίνησαν και τις απολύσεις εργαζομένων οι συνδικαλιστές που διοικούν τον Συνεταιρισμό της ΔΕΗ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του το Σωματείο υπαλλήλων του Συνεταιρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Hδη ο κ. Ιωάννης Αβραμίδης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού έδωσε δύο απολύσεις μέσα σε δύο ημέρες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την ανάκληση των απολύσεων και τον σεβασμό των εργατών δικαιωμάτων, των Συλλογικών Συμβάσεων και κυρίως της αξιοπρέπειας των εργαζομένων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας:

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την παράνομη και αυταρχική συμπεριφορά των μελών του Δ.Σ. του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ για τις απολύσεις εργαζομένων και το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που επικρατεί στον εργασιακό χώρο.

Σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία Συνδικάτο και εργαζόμενοι επιβάλλεται να είναι άριστα συνδεδεμένοι για το καλό των συνεταιριζόμενων και των τοπικών κοινωνιών. Στην παρούσα χρονική περίοδο το Συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παρέχει σύμπνοια και αλληλεγγύη, να διεκδικεί και να παλεύει για καλύτερη ποιότητα εργασίας και αμοιβές.

Δυστυχώς το ίδιο το Συνδικαλιστικό κίνημα αγνοεί τους Νόμους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συνδικαλιστικές αρχές. Αγνοεί την πολυετή τεχνογνωσία των εργαζομένων και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες με παχυλούς μισθούς, γιατί άραγε; Την ίδια στιγμή περικόπτουν από τους εργαζόμενους επιδόματα, π.χ. επίδομα ταμειακών λαθών.

Προφανώς συνάδελφοι του Δ.Σ., αγνοείτε το σκοπό και τις ανάγκες που επέβαλαν την δημιουργία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ και τον ρόλο που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει, παρά την υποβάθμιση που έχετε πετύχει επί των ημερών σας στις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού προς τα μέλη του.

Γι’ αυτό απαιτούμε:

-την ανάκληση των απολύσεων που έγινε άνευ λόγου και αιτίας και τον σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων, των Συλλογικών Συμβάσεων και κυρίως της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

-την ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων του Υποκαταστήματος Μεγαλόπολης, σεβασμό και υλοποίηση των προτάσεων του Τοπικού Παραρτήματος της Διοίκησης του τοπικού Δ.Σ. και των εργαζομένων σ’ αυτό.

Στηρίζουμε τόσο Συνδικαλιστικά όσο και Νομικά το δικαίωμα στην εργασία και την ποιοτική αναβάθμιση του Υποκαταστήματος Μεγαλόπολης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Σωματείο υπαλλήλων του Συνεταιρισμού ΔΕΗ – Φεβρουάριος 2018


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επίδομα ταμειακών λαθών παίρνουν οι ταμίες του Σκλαβενίτη;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.