Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Aρκαδίας για τις αλλαγές στις εγγραφές των ΕΠΑΛ (pics,vid)

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Aρκαδίας για τις αλλαγές στις εγγραφές των ΕΠΑΛ (pics,vid)

Ιούνιος 16, 2017 - 21:03
4 σχόλια

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση 89047/ΓΔ4 για τις εγγραφές στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ κατά το προσεχές σχολικό έτος, 2017-2018 καθώς και οι σχετικές εγκύκλιοι που ακολούθησαν και εξακολουθούν να εκδίδονται αλλά και οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την έγκριση τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, οδηγούν μαθηματικά στην δραματική συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και μάλιστα στο όνομα της αναβάθμισής της.

Ειδικότερα, η διαδικασία εγγραφής των παιδιών από τους γονείς και κηδεμόνες μετατρέπεται σε έργο δύσκολο, καθώς απαιτείται για την ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης, οι γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν εκ νέου για την οριστική εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο που το Υπουργείο κεντρικά έχει υποδείξει ότι μπορεί να γίνει η εγγραφή.

Την Παρασκευή, 16  Ιουνίου αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλο για θέματα που άπτονται στη λειτουργία των ΕΠΑ.Λ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ έκαναν λόγο για μία πολιτική, που εφαρμόζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια και έχει ως στόχο την συρρίκνωση αν όχι και την οριστική κατάργηση της δημόσιας δωρεάν μέσης επαγγελματικής εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Οι αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι προφανείς και αφορούν οπωσδήποτε τους νέους, τους γονείς και την κοινωνία γενικότερα, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν ότι απειλούνται άμεσα με απώλεια της οργανικής τους θέσης αλλά και της ίδιας της εργασίας τους εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων και πιθανότατα και σχολικών μονάδων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρκόπουλος Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Πετρόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευση.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου


4 Σχόλια

Περιφερειακέ Δ/ντη κυνήγα τους εργατοπατέρες.Αρκετά λουφάρανε τόσα χρόνια.

Είστε σίγουροι πως οι φωτογραφίες δεν αφορούν διαμαρτυρόμενους για την καθυστέρηση αποζημιώσεων για το περσινό χαλάζι;

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 1835 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΟ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΙΣΜΟ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.