Διαμαντόπουλος: Με αναχρονιστικές μεθόδους παραπληροφορούν τους πολίτες για το «φαινόμενο» των αεροψεκασμών (video)

Διαμαντόπουλος: Με αναχρονιστικές μεθόδους παραπληροφορούν τους πολίτες για το «φαινόμενο» των αεροψεκασμών (video)

Απρίλιος 24, 2014 - 15:41
1 σχόλια

Ημερίδα καταπολέμησης κουνουπιών τη Δευτέρα 28 Απριλίου στην Τρίπολη

Ο Γιατρός δημόσιας υγείας και προϊστάμενος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος,  μίλησε για την ημερίδα που διοργανώνει η περιφέρεια με θέμα «Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών 2013-2015 Οργάνωση- Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και υλοποίηση έργου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης τη Δευτέρα 28 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση του κοινού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος  με τρόπο τέτοιο που να μην υποτιμάται η οικολογία και το φυσικό περιβάλλον.
Ο κ. Διαμαντόπουλος μίλησε για το έργο που έχει επιτελέσει η διεύθυνση δημόσιας υγείας, όπου με σκληρή δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει ένα συνεχές πρόγραμμα όπου με τις κατάλληλες ενέργειες, έκαναν ένα τριετές πρόγραμμα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν τα μηδενικά κρούσματα ελονοσίας το 2013.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη φημολογία που γίνεται από κάποια μέσα ενημέρωσης  για τους αεροψεκασμούς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι ψεκασμοί δεν είναι εφέ που δημιουργούν τα αεροπλάνα στον ουρανό, αλλά η προνυμφοκτονία.

Η μέθοδος αυτή γίνεται βήμα βήμα, καθώς τα συνεργία που κάνουν τους ψεκασμούς εργάζονται κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, έτσι ώστε να ερευνήσουν όλα τα σημεία πριν προβούν σε κάποιον ψεκασμό.
Στην ημερίδα που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 28 Απριλίου, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ίσως προκληθούν από τα κουνούπια.
Στη συνέντευξη όπου παραχώρησε ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε, ότι το κουνούπι δεν πρέπει να προκαλεί πανικό και φόβο στους πολίτες καθώς  τα κουνούπια που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά πρόβλημα είναι λίγα.

Video: 

youtube://v/mHaElaRKMmk


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Εξήγησε μας γιατί ψεκάζουν τα αεροπλάνα (ενοήτε όχι για τα κουνούπια) και μη μιλάς για παραπληροφόριση αλλά δώσε μια πειστική εξήγηση τι είναι αυτά τα εφέ όπως λές;