Διαμαντάκος: «Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού»

Διαμαντάκος: «Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού»

Ιανουάριος 07, 2017 - 20:32
0 σχόλια

Ο coach Γιάννης Διαμαντάκος λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε μίλησε για τα αίτια της ήττας από τον Πανιώνιο τονίζοντας πως η ομάδα του για τρία δεκάλεπτα ήταν πολύ ανταγωνιστική ωστόσο τα λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση έφεραν την ήττα με την διαφορά να μην αντικατοπτρίζει και την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Η συνέντευξη του Γιάννη Διαμαντάκου ήταν περιπετειώδης καθώς ο coach του Αρκαδικού είχε διάλογο με δημοσιογράφο σε υπαινιγμούς του για εύκολη και νίκη του Πανιωνίου και στο μικρό ρόστερ που έφερε την κούραση στον αγώνα με τον Έλληνα τεχνικό να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες και να λέει πως η ομάδα του γνωρίζει τα προβλήματα που έχει και με αυτά θα ζήσει ως το τέλος βγάζοντας την σιγουριά του πως ο ΣΕΦΑ θα δικαιωθεί στο τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Διαμαντάκος

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Καταρχάς καλή χρονιά με υγεία και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί δυστυχώς όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν πάρα πολύ κακοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με αποτέλεσμα να χάσουμε και με μία διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει και την εικόνα του παιχνιδιού. Από την πλευρά μας ξέραμε ότι παίζουμε με τον Πανιώνιο όπως και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η απουσία του αρχηγού μας του Γιώργου Κοψαύτη ήταν πλήγμα για εμάς όχι τόσο στο αγωνιστικό αλλά κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και βεβαίως οι Προδρόμου και Τσακαλέρης αγωνίστηκαν και οι δύο με πυρετό. Η εικόνα της ομάδας πριν το παιχνίδι αυτή ήταν.

Αυτό που πρέπει να εστιάσουμε τώρα είναι ότι το παιχνίδι αυτό τελείωσε και ακλουθεί σε τρεις ημέρες ένα άλλο παιχνίδι κόντρα στον Δούκα που επίσης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να κλείσουμε όσο πιο καλά μπορούμε μία δύσκολη εβδομάδα διότι στην συνέχεια υπάρχει ο αγώνας με τον Εθνικό το άλλο Σάββατο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο ,τις ελλείψεις και την κούραση που οδήγησε τον Πανιώνιο σε μια ‘’επαγγελματική’’ νίκη και στο ποια θα είναι η εικόνα της ομάδας στα επόμενα συνεχόμενα παιχνίδια ελέω κούρασης και μικρού ρόστερ ο Γιάννης Διαμαντάκος απάντησε με ερώτηση για τον κάποιος θεωρεί πως ο Πανιώνιος κέρδισε απλά εύκολα και ‘’επαγγελματικά’’ με τον διάλογο να συνεχίζεται για τα προβλήματα τις τελευταίας στιγμής όπως με την περίπτωση Κοψαύτη για να προσθέσει:   «Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι το ρόστερ αριθμητικά είναι περιορισμένο και είπαμε ότι θα ζήσουμε με αυτό. Εγώ δεν μπορώ να επικαλούμαι συνέχεια το ρόστερ γιατί είναι μία πολύ εύκολη δικαιολογία. Εμάς μα ενδιαφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έχουμε ξεκούραση έτσι ώστε την Τετάρτη να είμαστε έτοιμοι. Αυτή την εικόνα και αυτό το πρόβλημα της ομάδας της κόπωσης είναι κάτι που θα έχουμε όλη την σεζόν. Δεν χάθηκε μόνο εκεί το παιχνίδι. Παίζουμε με τον Πανιώνιο που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα. Δεν σας λέει κάτι αυτό ; Επειδή θίξατε τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο ναι κάναμε διότι ήταν από πίεσης του Πανιωνίου η οποία κατά την γνώμη μου δεν ήταν στα όρια των κανονισμών. Αυτή είναι η άποψη μου και μπορείτε να δείτε την διαφορά και στις βολές που νομίζω εκεί ίσως μίλησε περισσότερο η φανέλα».  

Συνεχίζοντας στην ερώτηση ο Γιάννης Διαμαντάκος έπειτα από εκ νέου διάλογο για το πόσο απλά τελικά νίκησε ο Πανιώνιος απάντησε: «Ο αντίπαλος μας είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, είναι αήττητη και έχει κερδίσει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς και με μεγαλύτερη διαφορά και πιο εύκολα και το ξέρετε πολύ καλά. Εγώ διαφωνώ στο απλά που είπατε και δεν θεωρώ κατά την γνώμη μου ότι κέρδισε ο Πανιώνιος τόσο απλά όπως είπατε. Αυτή είναι η εικόνα μας. Οι δυνατότητες μας είναι περισσότερες και θα τις βγάλουμε μόνο μέσα από την δουλειά. Το θέμα της κόπωσης, των περιορισμένων λύσεων και των προβλημάτων το ξέρουμε και με αυτό θα ζήσουμε ως το τέλος. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε για την προσπάθεια που κάνουμε».

Για το τι θα πρέπει να διαχειριστεί στην συνέχεια ο Αρκαδικός: «Η κόπωση και η συγκέντρωση είναι αλληλένδετα πράγματα. Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τα παιχνίδια και πλέον εμάς μας ενδιαφέρει  να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Έχουμε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Όχι μόνο η δική μας ομάδα αλλά θεωρώ ελάχιστες ομάδες στην Α2 είναι σε θέση να παίξουν στο εκατό τις εκατό όταν έχουν τρία παιχνίδια και δύσκολα μάλιστα σε μία εβδομάδα. Σήμερα παίξαμε με τον πρώτο της βαθμολογία, την Τετάρτη με τον δεύτερο (Δούκα) και ακολουθεί ο Εθνικός στην έδρα του. Άρα αυτό είναι πολύ δύσκολο. Επειδή δεν μου αρέσει να λέω δικαιολογίες για το πώς έχει η εικόνα σχετικά με μικρό ρόστερ και άλλα τέτοια σας λέω ότι προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο αρχηγός μας να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί δεν μας στοιχίζει μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Επίσης οι αθλητές που ταλαιπωρήθηκαν από ιώσεις θα έχουν το χρονικό διάστημα να επανέλθουν και αυτοί και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται όχι μόνο στα δύο αυτά παιχνίδια αλλά και στην συνέχεια αφού το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μακρύ. Αν δούμε και τα σημερινά αποτελέσματα κάθε αγωνιστική γίνονται πάρα πολλές εκπλήξεις οπότε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα είναι πολύ αμφίρροπα όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα και να δικαιωθούμε στο τέλος».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.