«Διάλογος» ; Για τα απορρίμματα

«Διάλογος» ; Για τα απορρίμματα

Οκτώβριος 31, 2014 - 20:52
9 σχόλια

Τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα απορρίμματα στην Αρκαδική ΤV

Το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι ART TV με έδρα την Τρίπολη και η εκπομπή « Κοντά στην Επικαιρότητα» με  παρουσιαστή τον  κ. Παπαηλίου Γιώργο  φιλοξένησε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Κακλαμάνο, τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας δήμου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη ,τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Συλλόγου Φιλικών κ. Νίκο Τσιαμούλο, και τον δικηγόρο των κατοίκων Τζίβα και Θάνα κ. Αναστάσιο Ψιμάρνη, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν για το θέμα των απορριμμάτων που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ με διάθεση συνεργασίας ανέφερε ότι η περιφερειακή ένωση δήμων, θα αγωνιστεί προς μία βιώσιμη οικονομική κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί όσων αφορά τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους.

Ο κ. Κακλαμάνος μίλησε για τον πρώην δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη λέγοντας ότι «ατύχησε ή ευτύχισε» να δημιουργήσει έναν νέο σκουπιδότοπο με μεγάλους όγκους απορριμμάτων, μιλώντας την Αγία Τριάδα. Στη συνέχει αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή του κ. Παυλή η οποία όπως είπε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να πάει σε έναν σχεδιασμό ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, όπου τώρα είναι σε διαδικασία εύρεσης χώρου κατάλληλου για να πηγαίνουν τα απορρίμματα του δήμου. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος θέλησε να προσφέρει τη βοήθεια του στο δήμο Τρίπολης σε αυτό το θέμα, όταν του ζητήθεί.

Με την σειρά του ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι τα χρονοδιαγράμματα στο θέμα των απορριμμάτων είναι πολύ χαλαρά και άμεσα πρέπει να μπουν τα θέματα σε μία σειρά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο τραγικό λάθος της δημοτικής αρχής Παυλή να ακυρώσει την Αγία Τριάδα.

Ο κ. Παυλής έκανε ένα λάθος στη συνέντευξη του καθώς δεν είναι 15.000 τόνοι απορριμμάτων         Δείτε ΕΔΩ

Για να οριστούν οι χώροι χρειάζεται προεδρικό διάταγμα , άρα θα χαθεί  πολύτιμος χρόνος τόνισε ο κ. Σμυρνιώτης σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Κακλαμάνου για δημόσιο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Τσιαμούλος στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία εξαετίας των συσσωρευμένων όγκων απορριμμάτων που υπάρχουν στους δρόμους της Τρίπολης. Μεταξύ άλλων μίλησε και για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και συγκεκριμένα για το Πλάτωμα, έχοντας έναν φάκελο με αποφάσεις οι οποίες έκαναν λόγο για αποκαταστάσεις οι οποίες εδώ και παρά πολλά χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί

Πρέπει να λήξει η ιστορία και αυτό πρέπει να το κάνει ο δήμος σε έναν νόμιμο χώρο με όλες τις προϋποθέσεις.

Ο δικηγόρος κ. Ψιμάρνης μίλησε για απώτερο στόχο της δημοτικής αρχής Παυλή, να δημιουργήσει μία χωματερή στην περιοχή Τουρκοδέντρι  περίπου 500 μέτρα μακριά από τις οικίες του χωριού. Στην εκπομπή ανέφερε γεγονότα και αιτιολόγησε τους λόγους όπου το Τουρκοδέντρι δεν πρέπει να γίνει χώρος μεταφόρτωσης, όπως έχει κάνει και στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Η ένταση ήταν αμείωτη καθ’ όλη τη συζήτηση με τον παρουσιαστή κ. Παπαηλίου να προσπαθεί να καταλαγιάσει τα πνεύματα τα οποία όπως έδειχνε ολοένα και άναβαν με αποκορύφωμα την έντονη αντιπαράθεση του κ. Κακλαμάνου  και του κ.Σμυρνιώτη.

«Mήλον της έριδος» ήταν η περιοχής της Αγίας Τριάδας με τον κ. Κακλαμάνο να λέει:

Φίλε Γιάννη έχετε εγκληματήσει στην Αγία Τριάδα

Και τον κ. Σμυρνιώτη να αντιπαρατίθεται λέγοντας ότι ο χώρος του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Τρίπολης, έχει «αντικαταστήσει» αυτή τη στιγμή την Αγία Τριάδα, γεγονός που σίγουρα δεν είναι νόμιμο.

Με τους δύο άντρες να μην έχουν διάθεση να σταματήσουν την έντονη λογομαχία και με τον κ. Κακλαμάνο να προκαλεί τον κ. Σμυρνιώτη να αποχωρήσει, διακόπηκε η εκπομπή και ακολούθησαν διαφημίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των διαφημιστικών μηνυμάτων η εκπομπή συνεχίστηκε με τον κ. Σμυρνιώτη να έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση.


9 Σχόλια

Είναι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει σε όλη την περιοχή με τους λόφους από σκουπίδια. Όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή φυσάει παρασύρονται και απειλούν την υγεία μας. Τον Αύγουστο στα εγκαίνια της έκθεσης στη Τεγέα, οι πολιτικοί ταγοί τις περιφέρειας δημηγορούσαν και υπόσχονταν όπως πάντα και το πλήθος από κάτω χειροκροτούσε ανόητα. Μετάνιωσα που δεν ανέβηκα στην εξέδρα και να φωνάξω, πως καλό θα ήταν να πάνε πρώτα να τα μαζέψουν από τους δρόμους και να αφήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια για μετά. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έρχεται με την επιβάρυνση και των Δημοτικών τελών και τον πληρώνουμε κανονικά, αλά οι υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να παρέχει, είναι σε πλήρη αδράνεια. Μήπως είναι ώρα να διαχωριστεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού από κάθε άλλη επιβάρυνση ;

Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω: το θέμα έχει πάρα πολλά λεφτά για λίγους που με τις διασυνδέσεις τους εμποδίζουν λύσεις που συμφέρουν τη συλλογικότητα. Τώρα πια, με ενδιαφέρει ελάχιστα αν θα στηθεί ο περιβόητος σταθμός μεταφόρτωσης στο Τουρκοδέντρι. Ή εκεί ή όπου αλλού, ζούμε με τα σκουπίδια, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! Και μια από τις χρήσεις του ζητήματος είναι να κατηγορεί ο Σμυρνιώτης τον Κακλαμάνο και τανάπαλιν και ο Τσιαμούλος να το παίζει υπερασπιστής των Φιλικών για το Πλάτωμα και ο καθένας να παρουσιάζεται σαν υπέρμαχος της δημόσιας υγείας και της νομιμότητας. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!

Φίλε Τάσο και εσύ έχεις εγκληματήσει όλα τα χρόνια που ήσουν αντιδήμαρχος στο Πλάτωμα επιτρέποντας σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο και βέβαια όχι νόμιμα πάντα και με το ανάλογο αντίτιμο να πηγαίνει που ?

Το καλύτερο πάντως το είπε ο Παπαζαχαρίας στο εργατικό κέντρο, ότι ο Κακλαμάνος από το 2006 μιλάει για πρόστιμα και ότι δεν προλαβαίνει ο δήμος να κάνει ολοκληρωμένη διαχείριση. Είναι υπεύθυνος για τα απορρίμματα όλα τα χρόνια και δεν έχει κάνει τίποτα. Τώρα ξαφνικά θα λύσει το πρόβλημα σε δύο μήνες?

Ο Κος Κακλαμάνος προσπάθησε με τραμπουκισμό και φωνές να επισκιάσει τους συνομιλητές του, προκειμένου να κρύψει τις ανομίες του και την ανεπάρκειά του. Ωστόσο ο Κος Καμπόσος και ο κύριος Σμυρνιώτης έδειξαν ότι πράγματι κατέχουν το πρόβλημα και είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση πιέζοντας την κεντρική κυβέρνηση για αλλαγές στη νομοθεσία , ώστε να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες οι δήμοι.

Δίνω "σκουπίδια περιφέρεια πελοποννήσου" στη μηχανή αναζήτησης και βρίσκω 1ο αποτέλεσμα: “Οριστική λύση δίνει ο Τατούλης για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο ... ppel.gov.gr/.../οριστική-λύση-δίνει-ο-τατούλης-για-τα/‎ 31 Ιουλ. 2013 ... ... διαγωνισμός ΣΔΙΤ στην Ελλάδα για τη διαχείριση των σκουπιδιών” ... Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, από ..., 2ο αποτέλεσμα: Οριστική λύση με τα σκουπίδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ... www.tovima.gr/finance/article/?aid=615001‎ 13 Ιουλ. 2014 ... Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την έκδοση από το ΥΠΕΚΑ ... (προσέξτε τις ημερομηνίες των αποτελεσμάτων), 3ο αποτέλεσμα: Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου θα μαζεύει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ... www.capital.gr/news.asp?id=2072548‎ 26 Ιουλ. 2014 ... Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου θα μαζεύει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ... να αδειοδοτήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο. 4ο αποτέλεσμα:Σε… μαύρη τρύπα ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια στην Περιφέρεια ... www.tharrosnews.gr/.../σε…-μαύρη-τρύπα-ο-διαγωνισμός-για-τα-σκουπίδια- στην-περιφέρεια-πελοποννήσου‎ Σε… μαύρη τρύπα ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τελευταία Ενημέρωση: 11/06/2014 18:42. -Δεν ανησυχεί η κα Νικολάκου, μια ... Κάποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι και παίζουν ξένοιαστα παιχνίδι στην καμπούρα μας. Το αν μας κλέβουν λεφτά δήθεν για δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι το λιγότερο Γιάννη (χωρίς επαλήθευση) στις Σάβ, 01/11/2014 - 16:21. Αν ευδοκήσει το σχέδιο της ΤΕΡΝΑ, τότε να δεις πόσο θα μας κοστίσει.

Μην ανησυχείτε τη λύση μπορεί να μην τη βρήκε ο Τατούλης, την έχει όμως ο Παυλής. Θα αφήνει τα σκουπίδια κάτω στο δρόμο μέχρι να βρει το δημόσιο χώρο και μετά? Μετά δε χρειάζεται να κάνει τίποτα γιατί θα έχουμε ψοφήσει όλοι από τη βρώμα και τις αρρώστιες.

Ρε παιδιά τι παίζει στην ΚΕΔΥΤ; Ποια η ποιος *** στο τροφεία; Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις!' Τα ΞΕΡΗ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.