Διάκριση του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Διάκριση του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ιούνιος 20, 2019 - 13:00
0 σχόλια

Στα πλαίσια διεξαγωγής του 1ου  Πανελλήνιου   Διαγωνισμού   Ανοιχτών Τεχνολογιών και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)   το  3ο   Γενικό   Λύκειο   Τρίπολης   συμμετείχε   με   το   έργο   "Ψηφιακή   Στροφή  του  Σχολείου".   Ο   Διαγωνισμός   απευθυνόταν   σε   ομάδες   μαθητών   σχολείων   της Πρωτοβάθμιας  και  της  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  (Δημοτικά,  Γυμνάσια,  Λύκεια και ΕΠΑΛ) και από τα ΙΕΚ και είχε ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δε  θέτει  φραγμούς  στην  επινοητικότητα  και  την  πρωτοβουλία  τους,  χωρίς  να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειές τους τη χρήση συγκεκριμένων "κλειστών" προϊόντων.

Ο  Διαγωνισμός  διεξήχθη  σε  τρεις  φάσεις  καθόλη  τη  διάρκεια  του  Σχ. Έτους 2018-2019,  όπου  η  ομάδα  Ρομποτικής  του  Σχολείου  μας  (CSLab3oGEL) αποτελούμενη  από  17  μαθητές  της  Α'  -  Β'  Λυκείου  και  με  προπονητή  τον  κ.  Αγγελόπουλο  Γιώργο  καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου δημιούργησε δέκα έργα-προτάσεις με σκοπό  να επιλύσουν ένα συγκεκριμένο «πρόβλημα» ή να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «συνηθισμένης» εργασίας χρησιμοποιώντας αισθητήρες και μικροελεγκτές. Αναλυτική περιγραφή των έργων μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του έργου και η πλήρης τεκμηρίωση των έργων είναι διαθέσιμη στο απωθετήριό μας στο github.

Μετά την ολοκλήρωση και των τριών φάσεων του Διαγωνισμού, το Σχολείο μας κατέλαβε τη 2η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία των Λυκείων. Η ικανοποίηση της συμμετοχής και της βράβευσης του σχολείου μας είναι μεγάλη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε αφενός τους μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα και εργάστηκαν δημιουργικά εκτός σχολικού ωραρίου όλη τη χρονιά, αφετέρου τον καθηγητή τους κ. Αγγελόπουλο Γιώργο που για άλλη μια χρονιά συνεχίζει να ανοίγει ορίζοντες στους μαθητές στην Εκπαιδευτική Ρομποτική.

 

Η Διεύθυνση

και ο σύλλογος καθηγητών

του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.