Διαφωνίες στο Άστρος για την παραχώρηση θέσεων στάσιμου εμπορίου

Διαφωνίες στο Άστρος για την παραχώρηση θέσεων στάσιμου εμπορίου

Φεβρουάριος 22, 2017 - 20:14
1 σχόλια

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο Καρυτσιώτης» εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τις θέσεις στάσιμου εμπορίου που παραχωρούνται από τον Δήμο, καθώς, όπως αναφέρουν, ο ορισμός θέσεων στάσιμου εμπορίου δίπλα στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην οδό Δουζένη θα δημιουργήσουν προβλήματα στα ίδια τα καταστήματα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αντίρρηση  μας για την θέση στάσιμου εμπορίου κατηγορίας χειροποίητα κοσμήματα -μπιζού που θέλετε να ορίσετε  στη ζώνη λιμένος Παραλίου Άστρους.

Σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν ήδη 7 εμπορικά μαγαζιά ίδιου ή παρεμφερούς αντικειμένου κατά μήκος του πεζόδρομου και της οδού Δουζένη και συγκεκριμένα:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ –Λιανικό Εμπόριο Κοσμημάτων
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ- Κοσμηματοπωλείο
ΆΝΝΑ ΧΟΝΔΡΟΛΕΟΥ- Λιανικό Εμπόριο Κοσμημάτων & Καλλυντικών
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΠΡΑΝΟΥ – Λιανικό Εμπόριο Χειροποίητων Κοσμημάτων
ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- Λιανικό Εμπόριο Είδη Δώρων &Κοσμημάτων
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΙΚΟΣ- Λιανικό Εμπόριο Ειδών Δώρου
ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΟΥΡΛΑ- Λιανικό Εμπόριο Ειδών Δώρου &Κοσμημάτων
 
Τα εν λόγω καταστήματα λειτουργούν με νόμιμο τρόπο, πληρώνουν ενοίκια, πάγια (ΔΕΗ , ΟΤΕ), διατηρούν υπάλληλους, φόρο κτλ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η λειτουργία τους συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Μια θέση στάσιμου εμπορίου ίδιας κατηγορίας, σε ένα από τα πιο επισκέψιμα και προνομιακά σημεία του Παραλίου,  με έξοδα σχεδόν μηδαμινά σε σχέση με αυτά των καταστημάτων (έως 100 ευρώ για όλη την τουριστική σεζόν), θα λειτουργήσει με τρόπο αθέμιτο προς αυτά, αφού θα έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ανταγωνιστικών τιμών των προϊόντων της και ευελιξίας του ωραρίου της.

Συνεπώς μια τέτοια  θέση στάσιμου εμπορίου όχι μόνο δεν κρίνεται απαραίτητη αλλά θα λειτουργήσει αρνητικά προς τα αναφερόμενα μαγαζιά.

Σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η βιωσιμότητα αυτών των καταστημάτων και η προστασία των συμφερόντων τους.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

βρε-βρε-βρε τι γίνετε για να τα οικονομήσουν κάποιοι για την καλοκαιρινή περίοδο που το παράλιο έχει πολύ κόσμο !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.