Διαδραστικό σεμινάριο για την ελιά και το λάδι στην Τρίπολη

Διαδραστικό σεμινάριο για την ελιά και το λάδι στην Τρίπολη

Νοέμβριος 01, 2019 - 10:38
0 σχόλια

Ο υλικός βίος, η καθημερινότητα των ανθρώπων έχει  πολιτισμική σημασία και πολλαπλά νοήματα, καθώς αποκαλύπτει τη σύνδεση των αγαθών και αντικειμένων με ποικίλες πτυχές της πολιτισμικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Τι είναι τα πράγματα και το πώς συνδέονται με τις ανθρώπινες κοινωνίες και τον πολιτισμό;

Μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο τρώνε, ντύνονται, στεγάζονται οι άνθρωποι;

Με πρωτοβουλία των Ζιζή Σαλίμπα (Δρ οικονομολόγος - ιστορικός, εκδότρια των εκδόσεων «Θίνες») και της Εύας Γαλανιάδη (ιστορικός - δημοσιογράφος) διοργανώνονται τα Διαδραστικά σεμινάρια: Ο Υλικός Πολιτισμός της Αρκαδίας - Αγαθά και αντικείμενα: πολλαπλές ιστορίες και διαδρομές.

Φέρνουμε αντικείμενα που έχουμε βιωματικά συνδεθεί μαζί τους, και αφηγούμαστε την ιστορία τους. Αποκαλύπτουμε τις ποικίλες πτυχές της πολιτισμικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 ώρα 18:00 - 20:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, με θέμα  «Η ελιά και το λάδι».

Φέρνουμε δικά μας αντικείμενα που συσχετίζονται με την καλλιέργεια της ελιάς και το λαδι και αφηγούμαστε την ιστορία τους. Η ελιά & το λάδι προϊόντα διατροφής με κοινωνική και πολιτισμική σημασία. Τι σημαίνει κατέχω, παράγω, εκμεταλλεύομαι.

Τόπος: Καφέ Señor, Νεομάρτυρος Δημητρίου 7

Είσοδος ελεύθερη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.