Διαβούλευση για τoν χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας (video)

Διαβούλευση για τoν χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας (video)

Δεκέμβριος 11, 2012 - 17:41

Αναθεώρηση του χωροταξικού του 2003- τι είπε ο Περιφερειάρχης για τον "βουλευτή που χαίρεται που έκοψε κονδύλια από την περιφέρεια"

Με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των μελετητών που έχουν αναλάβει την εργασία και υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Α' φάσης  της αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδίου της Πελοποννήσου, χωροταξικό του 2003.

Η α' φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 μήνες και στη συνέχεια θα υπάρξει η β' Φάση από το γενικό δηλαδή στο ειδικό. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως το χωροταξικό σχέδιο σχετίζεται με το επιχειρησιακό και το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας και σημείωσε ότι από το 2003 οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και στην ουσία δεν μιλάμε για αναθεώρηση αλλά για ένα νέο σχέδιο. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι κατά τον ίδιο δεν χρειάζονται ειδικά χωροταξικά.

Να σημειώσουμε πως την εργασία έχει αναλάβει το πρώην γραφείο Δοξιάδη, που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό και με την ολοκλήρωση του σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη του τις νέες συνθήκες, θα καθορίζονται επακριβώς οι χρήσεις γης και θα μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικές και πρωτογενείς δραστηριότητες σε οριοθετημένες περιοχές.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου και ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος ενώ να σημειώσουμε πως στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρωτοφανή ενέργεια του κ. Πετράκου(τον οποίο δεν τον κατονόμασε, αλλά τον εννόησε) να πανηγυρίζει γιατί ανέστειλε  κονδύλια που αφορούσαν στην περιφέρεια και τα οποία εξασφαλίστηκαν με κόπο και τόνισε πως αυτό "αποτελεί μικρή ιστορία που αποτελεί ένα πολύ κακό παρελθόν για τις ανθρώπινες κοινωνίες, όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα της αναγνώρισης ".

Ε.Τ

Video: 

youtube://v/Y33pblB3-eo