Το δεύτερο βιβλίο της παρουσίασε η συγγραφέας Παπαδριανού στην Τρίπολη (photos+video)

Το δεύτερο βιβλίο της παρουσίασε η συγγραφέας Παπαδριανού στην Τρίπολη (photos+video)

Οκτώβριος 22, 2014 - 21:16
0 σχόλια

Παρουσίασε  το δεύτερο βιβλίο της η κ.Κατερίνα Παπαδριανού την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης «Η Ψωροκώσταινα»  Η Πανώρια Χατζηκώστα - Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος.

Το δεύτερο αυτό βιβλίο της ξεκίνησε να το γράφει από όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση για την Ελλάδα και το ολοκλήρωσε πριν μερικούς μήνες όπου και το εξέδωσε. Μεταξύ άλλων η συγγραφέας μας μίλησε για τα νέα σχέδια της και για την νέα συγγραφή του τρίτου της βιβλίου το οποίο θα αναφέρετε στα νεότερα χρόνια ίσως στην κατοχή.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αυτό μπορεί να είναι αφορμή για κάποιους να μάθουν την  ιστορία αλλά και να ξεκινήσουν μία έρευνα το χρόνο.

 Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργάνωσαν την παρουσίαση του Ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού-Κόρδαρη και αποσπάσματα διαβάσε η Αναστασία Κόρδαρη.

Η συγγραφέας προσπαθώντας να εμβαθύνει στην ταραγμένη ψυχή της «Ψωροκώσταινας» περιγράφει τα φρικτά όνειρα και τους εφιάλτες της που δεν την αφήνουν τις νύχτες να κοιμηθεί , την κατάθλιψη και την τρέλα που την οδηγούν να ζητήσει γιατρειά στη «Μεταφυσική» και στη θεωρία του «Πανταχηκίνητου» του Βενιαμίν Λέσβιου. 

Η συγγραφέας ακολουθεί τα βήματα του Βενιαμίν Λέσβιου και βλέπει με άλλο πρίσμα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Περιγράφει γλαφυρά το επαναστατημένο Ανάπλι αναφερόμενη σε σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που μας δίνουν το στίγμα της ταραγμένης αυτής εποχής; Τα δάνεια της Αγγλίας, τον εμφύλιο, το γάμο του Χατζηχρήστου Βούλγαρη, τον έρανο για τους Μεσολογγίτες, το Δημήτρη Μοσχονησιώτη, την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, το Φινλανδό διοικητή του Παλαμηδιού Μουράτ Μπέη, τον Αστυνόμο Ευαγγέλη Ποταμιάνο και τη δολοφονία του Καποδίστρια Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα η «Ψωροκώσταινα» ζητιανεύοντας και ξενοδουλεύοντας, ζει με αγωνία και θυσίες τα δώδεκα ορφανά παιδιά της, μέχρι που ο τύφος ξαναχτυπά…. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την κ. Παπαδριανού να μιλά για την Πανώρια Χατζηκώστα.

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ψωροκώσταινα»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.