Δεύτερο ασθενοφόρο και στελέχωση ζητεί το Κέντρο Υγείας Άστρους (vid)

Δεύτερο ασθενοφόρο και στελέχωση ζητεί το Κέντρο Υγείας Άστρους (vid)

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του, το Κέντρο Υγείας Άστρους ζητεί την άμεση κινητοποίηση ενός δεύτερου ασθενοφόρου, το οποίο υπάρχει και θα μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, όπως υπογράμμισε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους. Επίσης, αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του «γερασμένου» κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Υγείας.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κυρία Πηγή Περδικάκη μίλησε στην κάμερα του AstrosNews.gr για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας, αλλά και τους ασθενείς της Βόρειας Κυνουρίας που εξυπηρετούνται καθημερινά από τους ιατρούς και το προσωπικό της δομής.

Να αναφέρουμε ότι ύστερα από πολλές προσπάθειες και αγώνα το ένα ασθενοφόρο που υπάρχει στην Βόρεια Κυνουρία έχει πλήρως στελεχωθεί και υπάρχουν 5 οδηγοί που καλύπτουν όλες τις βάρδιες, όλες τις ημέρες του μήνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει μια προκήρυξη για την προμήθεια 20 ασθενοφόρων και ένα από αυτά θα στελέχωνε το Κέντρο Υγείας, είπε η διευθύντρια, προσθέτοντας ότι σε συνάντησή της με τη νέα περιφερειακή αρχή θα ζητήσει μεταξύ άλλων και μια ενημέρωση, για το τι γίνεται με το προηγούμενο ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για τη γενική ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας.

Υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση, αφού περίπου 30% των εργαζομένων έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Το ήδη υπάρχον προσωπικό δουλεύει, οριακά. Η παρασκευάστρια,  η ακτινολόγος και η μαία πρέπει να στελεχωθούν άμεσα

Ήδη λειτουργούμε πέραν του ωραρίου μας για να βγει η δουλειά, είπε ακόμα η κυρία Περδικάκη. «Αν θέλουμε ο κόσμος να μην συσσωρεύεται στα νοσοκομεία πρέπει να στελεχώσουμε τα Κέντρα Υγείας.»

Το επόμενο βήμα της διεύθυνσης του ΚΥ είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες  στα χωριά.

Είχαμε κάνει μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο η οποία αφορούσε στην επάνδρωση του Κέντρου με ένα ακόμα ασθενοφόρο έτσι ώστε να κάνουμε προληπτική και θεραπευτική παρέμβαση στους κατοίκους των χωριών.

Ο νέος δήμαρχος έχει δεσμευτεί ότι άμεσα το ασθενοφόρο θα τεθεί σε λειτουργία, είπε κλείνοντας η κυρία Περδικάκη.

Έφη Καστραντά

Πηγή:.astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δεύτερο ασθενοφόρο και στελέχωση «ζητά» το Κέντρο Υγείας Άστρους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.