ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καταγγελία για απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων

ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καταγγελία για απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων

Μάιος 30, 2019 - 12:42
3 σχόλια

Σε καταγγελία εναντίον της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής προχώρησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με αφορμή την απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων της.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η απερχόμενη διοίκηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Νίκα, χωρίς καμία ευαισθησία προχωρά σε απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων. Το Σωματείο, δια της νομικής εκπροσώπου του, κατέθεσε τεκμηριωμένη νομική κάλυψη για την παραμονή των εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι εργαζόμενοι με κινητοποίηση κατά την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ., αποκλείοντας το κτήριο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση.

Οι σύμβουλοι δια της νομικής τους εκπροσώπησης αγνόησαν τη νομιμότητα της συνεδρίασης, εν αγνοία του εκπροσώπου των εργαζομένων, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, και κάτω από δένδρο με σκιά αποφάσισαν παράνομα την έγκριση του έκτακτου θέματος σε προεκλογική περίοδο: Κεντρικός συλλεκτήρας ζώνη 1 Καλαμάτας, έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, κατάρτιση όρων διακήρυξης.

Οι εργαζόμενοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Μόνο με αγώνα και πάλη μέσα από τα σωματεία θα έχουμε κατακτήσεις, δεν περιμένουμε τίποτα, μέσα από Δημοτικές Αρχές υλοποίησης πολιτικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους υπερασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα της τάξης μας, όπως μέχρι τώρα έχουμε κάνει με επιτυχία.

Φυσικά, θα υπάρξει καταγγελία στην αποκεντρωμένη για προσβολή της συγκεκριμένης μη νόμιμης απόφασης».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, δίνουν την  μάχη του αγώνα γιά σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας. Με αίτημα καμία απόλυση των 26 συμβασιούχων πού διεκδικούν την μονιμοποίηση τους, έχουν καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ. Είμαστε αποφασισμένοι όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος να κρατήσουμε την υπηρεσία κλειστή γιά όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποσπάσουμε θετική απόφαση πού θα ανοίξει τον δρόμο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων μας. Καλούμε και αυτούς πού Κυβερνούν και αυτούς πού διεκδικούν να συμμετάσχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Καλούμε επίσης την απερχόμενη Δημοτικής αρχή, αλλά και τους δημοτικούς συνδιασμούς πού συμμετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να πάρουν ξεκάθαρη θέση με τι εργασιακές σχέσεις επιθυμούν να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους.

Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την εργασία μας, Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας την απαξιώνει πρός όφελος των εργολάβων πού καραδοκούν να μπούν στην υπηρεσία και να δρομολογήσουν εξελίξεις οριστικής ιδιωτικοποίησης. Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας, πού είναι και δικός τους αφού ματώνουν καθημερινά από τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη πού πληρώνουν.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr


3 Σχόλια

Οταν τελειώσει η σύμβαση δεν υπάρχει απόλυση. Υπάρχει αποχώρηση λόγω ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Με τη λογική σας στους εννέα μήνες η γυναίκσ δεν γεννάει αλλά απολύει. Τέρμα το ΠΑΣΟΚ με τις πράσινες, γαλάζιες και κόκκινες εκδοχές του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.