Δεν υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Δεν υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ιούνιος 01, 2019 - 10:46
9 σχόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει την απόφαση να μην επικυρώσει με την υπογραφή του τον διορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και ειδικά στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologhtika News, από την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες διευκρινήσεις για το τι ακριβώς θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο διάστημα από 30 Ιουνίου μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, στις 7 Ιουλίου. Εκτιμάται, όμως, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβεί στην υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος μέσα σε αυτό το πενθήμερο".

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».


9 Σχόλια

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός, καθώς το περιεχόμενο άλλα γράφει. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Παυλόπουλος δεν το υπογράψει διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που είναι σοβαρό για τον ΠτΔ. Ο μόνος τρόπος για να μην το υπογράψει και να μην πάει κατηγορούμενος είναι να παραιτηθεί από ΠτΔ.

Προβάλετε πρώτα τις φήμες και στό τέλος του άρθρου την πρωτογενή πληροφορία, συμφωνώ με τον Anonymous 14:43, εστιάστε στην αλήθεια και όχι στα κίτρινα ανώνυμα άρθρα.

14,43@ . Ρε μάστορα από πότε έγινες συνταγματολόγος και δεν το ξέραμε ? Κάνεις ένα ...μικρό λαθάκι όμως , παράβαση καθήκοντος θα υπάρξει αν υπογράψει , γιατί πρώτον απαγορεύεται κάθε διορισμός δημοσίου λειτουργού σε προεκλογική περίοδο (ήδη έχουν αναγγελθεί εκλογές) και δεύτερο και κυριότερο , πώς θα υπογράψει να υπάρχουν δύο εισαγγελείς και δύο πρόεδροι του Αρείου Πάγου μέχρι 30 Ιουνίου , αφού μέχρι τότε λήγει η θητεία αυτών που υπηρετούν τώρα ? Αντε άντεεεεεε μας πιάσανε !!!! Αυτά είναι αλχημίες συριζέικες και αφήστε τα σάπια ..... Ο ΠτΔ δεν θα υποκείψει ......

Προς Anonymous τρολ 1/6 19:04, διάβασε το Ν 2190/1994: Στο Άρθρο 28 -- αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 κλπ κλπ Στο ΄Αρθρο 14 - Παρ. 2 - Δεν υπάγονται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α`, Β` και Γ`: α. Οι δικαστικοί λειτουργοί, το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και οι ιατροδικαστές. Τώρα πες μας Ανώνυμε γιατί συμφωνήσατε στην διάσκεψη των Προέδρων και τώρα σας "τσούζει" Καληνύχτα

@19:04 επιπλέον αυτών που είπε ο 21:31, δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές ακόμα επίσημα, καθώς δεν έχει εκδοθεί στο σχετικό προεδρικό διάταγμα. Δεύτερον προβλέπεται στο Σύνταγμα η 30η Ιούνη για αλλαγή δικαστών. Ο ΠτΔ μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει οποιοδήποτε διάταγμα/νόμο μόνο για λόγους αντισυνταγματικότητα, που εδώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι λόγοι. Αν δεν το κάνει είναι παράβαση καθήκοντος. Συνταγματολόγος μπορεί να είμαι αλλά είμαι νομικός. Εσύ δεν είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της δικαιοσύνης και της νοημοσύνης μας. Δείχνουν ότι η δικαστική εξουσία δεν είναι αμερόληπτη. Όλοι το ξέρουμε αλλά καλό είναι να κρατάμε τα προσχήματα για να μη δίνουμε επιχειρήματα στους αντίπαλους της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Η επικαιρότητα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σπρωγμένη από τα διαφημιστικά γραφεία των κομμάτων για να μην μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ξεσήκωσε τρομερό κουρνιαχτό για το ζήτημα του διορισμού της ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήθελε να τοποθετήσει τους δικούς της δικαστές. Πόσοι σκέφτηκαν ότι ισχύει και το αντίθετο; Ότι δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει όντως να διορίσει δικούς της δικαστές για να αποφύγει, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τις εκκρεμούσες δίκες; Ή ότι ενέπλεξαν τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο για να πλήξουν επικοινωνιακά την κυβέρνηση;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.