Δεν θα είναι υποψήφιος με τον Δέδε ο Νίκος Πατσαρίνος

Δεν θα είναι υποψήφιος με τον Δέδε ο Νίκος Πατσαρίνος

Μάρτιος 15, 2019 - 15:05
3 σχόλια

Πατσαρίνος: Ουδείς αναντικατάστατος

Για τη στάση του να απουσιάζει από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου μίλησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Πατσαρίνος.

Ο κ. Πατσαρίνος μίλησε επίσης και για την απόφαση του να μην συμμετάσχει ενεργά στο ψηφοδέλτιο του κ. Δέδε για τη διεκδίκηση της περιφερειακής αρχής, μιας και όπως δήλωσε «ουδείς αναντικατάστατος»

Η μη συμμετοχή του στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις οφείλεται και μόνο στο γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή είχε εντάξει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ  που αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου» με ΣΔΙΤ.

Ο τρόπος που χειρίζεται ο κ. Τατούλης και η περιφερειακή αρχή τέτοια σοβαρά θέματα δηλώνουν ανικανότητα. Θα μπορούσε εδώ και πολύ καιρό να έχει χειριστεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με μεγαλύτερη  σοβαρότητα. Προκαλούν τα τόσα κολλήματα που έχουν παρουσιαστεί για το έργο και έτσι καταλογίζω  ανικανότητα στον περιφερειάρχη

Η απόφαση που έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο για τις απαλλοτριώσεις μπορεί να προσβληθεί και έτσι κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα ολοκληρωθεί το έργο, είπε ακόμα.

Υπάρχουν πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα που θα εμποδίσουν το έργο, όπως επίσης και το θέμα των απαλλοτριώσεων, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Κανείς να μην εφησυχάζει ότι το έργο θα ξεκινήσει επί θητείας του κ. Τατούλη. Το έργο πρέπει να σταματήσει και να το αναλάβει η νέα περιφερειακή αρχή

Ο κ. Πατσαρίνος κατήγγειλε ότι η περιφερειακή αρχή δεν ακολουθεί καθαρές αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι τόσα σοβαρά θέματα στο ΠεΣυ δεν μπορούν να ψηφίζονται με σχετική πλειοψηφία.

«Η απόφαση των απαλλοτριώσεων πάρθηκε με 21-23 ψήφους, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία, έτσι ας μην ενθουσιάζονται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί»

Ερωτώμενος ο κ. Πατσαρίνος για το αν θα δώσει το «παρών» στην επόμενη συνεδρίαση, απάντησε ότι θα παρευρεθεί, καθώς η στάση του όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι σέβεται το όργανο του συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η απουσία του είχε να κάνει μόνο και μόνο με την ψήφιση των απαλλοτριώσεων η οποία τον βρίσκει καθαρά αντίθετο.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Στρατηγάκο για εκφοβισμό των μελών με διαγραφή, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν ένα από τα ατοπήματά \ του.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρουσία του  κ. Ξεροβάσιλα, ο οποίος, ενώ είχε να φανεί στο ΠεΣυ 6 μήνες, εμφανίστηκε και έδωσε τη δυνατότητα στην περιφερειακή αρχή να πάρει απόφαση με οριακή πλειοψηφία, όπως υπογράμμισε.

Σε ερώτηση μας για την παρουσία του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πατσαρίνος ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δέδε «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο, αλλά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Δέδε και θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να αναδειχθεί περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η αντίρρησή του να συμμετέ\άσχει,  μεταξύ άλλων, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εκτιμήθηκαν όπως έπρεπε οι αγώνες του στο ΠεΣυ.

Θεωρώ ότι η παρουσία μου στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν έντονη και παραγωγική και προπάντων απέδειξα ότι σέβομαι το όργανό και την λειτουργία της Περιφέρειας

Σε ερώτησή μας για το αν είναι απογοητευμένος, δήλωσε ότι συμβαίνουν αυτά στην πολιτική, προσθέτοντας ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

Κλείνοντας, ο κ. Πατσαρίνος σημείωσε ότι και οι τρεις υποψήφιοι περιφερειάρχες, ο κ. Δέδες ο κ. Τατούλης και ο κ. Νίκας, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους, καθώς είναι απαράδεκτο προεκλογικά να χρησιμοποιούν μηχανισμούς προς όφελός τους.

Θα στηρίξω την επιλογή του κ. Δέδε καθώς πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει η περιφερειακή αρχή. Ο κ. Τατούλης και ο κ. Νίκας είναι ό,τι παλιό και σάπιο μπορεί να υπάρξει.

Έφη Καστραντά


3 Σχόλια

Ο Δεδες 55 χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ειναι το νεο και το άφθαρτο σαν όλους τους πασοκους που κυβερνούν με το κόμμα σου ...

Θα υποστηρίξω τον πολιτικάντη που δεν παραιτείται για να ρουσφετολογεί μέχρι τις εκλογές τσεπώνοντας και τον μισθούλη του. Απόλυτα λογική και συγκροτημένη συριζαίικη σκέψη.

Τί λες τώρα, βρε παιδί μου; Κι εμείς δηλαδή θα πρέπει να χάσουμε την όρεξη και τον ύπνο μας;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.