Δεν σταματούν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Τρίπολης

Δεν σταματούν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Τρίπολης

Ιανουάριος 04, 2019 - 10:07
0 σχόλια

Μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης), γιατί είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβριο και χωρίς ένσημα από τον Αύγουστο, η εργοδοσία έστειλε ένα προκλητικό έγγραφο (επισυνάπτεται).

Μας δηλώνει ότι θα εξοφλήσει τη μισθοδοσία μόνο του Νοεμβρίου 2018 στις 8 Γενάρη 2019 και όχι το σύνολο των οφειλομένων!!! Αντίστοιχες υποσχέσεις έχουν δοθεί και στο παρελθόν και δεν έχουν τηρηθεί. Και μάλιστα μας κουνάει το δάκτυλο γιατί δεν σταμάτησε η κινητοποίηση με την υποτιθέμενη δέσμευση ότι θα έβαζε μέρος των δεδουλευμένων, πράγμα που δεν έπραξε και ψευδώς αναφέρει ότι αρνηθήκαμε. Ποιός εργάτης αρνείται να πάρει τα λεφτά του; Έτσι κι αλλιώς γι’ αυτό το λόγο γίνονται οι κινητοποιήσεις.

Επίσης προκλητικά αναφέρει ότι δεν έχει δηλώσει στο ΙΚΑ τα ένσημα των εργαζόμενων από τον Αύγουστο του 2018 (!!!) και μάλιστα λέει ότι αυτό δεν θα έπρεπε να μας αφορά…

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η απειλή ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να απεργήσουμε για αυτό το λόγο!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες απέναντι στις αυθαιρεσίες και την προκλητική στάση της εργοδοσίας.

Καλούμε τους Δήμους της περιοχής που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΔΑΥ Τρίπολης (Τρίπολης, Γορτυνίας, Μονεμβάσιας, Κορίνθου, Επιδαύρου, Ναυπλιέων) να πάρουν θέση και να εξασφαλίσουν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για να ελέγχει το σχεδιασμό και την ποιότητα της ανακύκλωσης, να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους και να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ Τρίπολης. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, κατώτερο βασικό μισθό 751€, συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΕ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.