Δεν προσέρχεται στη συνεδρίαση του ΠεΣυ η αντιπολίτευση

Δεν προσέρχεται στη συνεδρίαση του ΠεΣυ η αντιπολίτευση

Μάρτιος 04, 2019 - 16:32
0 σχόλια

Νικολάκου: Να σταματήσει ο πολιτικός κατήφορος και η πολιτική αλητεία - Η αντιπολίτευση να προσέλθει στις θέσεις όπου τους τοποθέτησαν οι πολίτες

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουν οι δημοσιογράφοι, οι περιφερειακές παρατάξεις «Πελοπόννησος Πρώτα» αλλά και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα προσέλθει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Τρίτη 4 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενες για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν στην ψήφιση από το Σώμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, προκειμένου να προχωρήσει το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Προς το παρόν, και ύστερα από μία ώρα καθυστέρησης, η συνεδρίαση δεν έχει ξεκινήσει.

Σημειωτέον ότι το θέμα είχε ήδη ψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη. Ωστόσο, υπάρχει σε ΦΕΚ η απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία οι απαλλοτριώσεις κρίνονται νόμιμες και απαραίτητες, προκειμένου να γίνει το έργο.

Κατά την πρώτη καταμέτρηση, οι παρόντες ήταν μόλις 18, και ο πρόεδρος Ηλίας Στρατηγάκος έδωσε ακόμα πέντε λεπτά, προκειμένου να προσέλθουν όσοι έχουν καθυστερήσει.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου προχώρησε σε δήλωση καταγγελίας τόσο της αντιπολίτευσης, η οποία «είναι έξω και πίνει καφέ», όπως είπε, όσο και των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση, τους οποίους κατηγόρησε ότι κρύβονται και ότι προσπαθούν να εμποδίσουν τη λειτουργία του Σώματος:

Το να εμφανιστούν και να καταψηφίσουν είναι δημοκρατία. Το να μην εμφανίζονται για να παρακωλύσουν τη λειτουργία του ΠεΣυ, είναι πολιτική αλητεία.

«Ανεξαρτήτως τι θα γίνει στις εκλογές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση.»

Όλοι, είπε η κυρία Νικολάκου, «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πελοπόννησος Πρώτα», Χρυσή Αυγή, Ανταρσία και Οικολόγοι, ενώθηκαν σε ένα αντι-Τατουλικό μπλοκ. «Αποδείξαμε ότι η δική μας η παράταξη υπηρετεί με υψηλό ηθικό φρόνιμα τον ρόλο μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.