Δεν ξεχνά τον Αποστολόπουλο ο Τατούλης

Δεν ξεχνά τον Αποστολόπουλο ο Τατούλης

Ιούλιος 26, 2011 - 11:00

- δεν ήταν το 2005 και έπειτα, Μίλησε για… ξεχαρβαλωμένο ΕΣΠΑ που παρελήφθη!
Χωρίς να αναφέρονται ονόματα η κόντρα συνεχίζεται. Την περασμένη Τετάρτη από το Αποστολοπούλειο της Τρίπολης ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους , μίλησε για υποθέσεις των υπηρεσιών που εκκρεμούν και κωλλυσιεργούν το έργο! Σαφέστατα και με αυτό δεν φωτογράφιζε τον Π. Τατούλη αφού εκείνος χρόνος που καταγράφονται οι εκκρεμείς υποθέσεις,  ήταν όμως σαφής ο

υπαινιγμός για τους 7 μήνες της Διοίκησης του νέου Περιφερειάρχη ο οποίος μάλιστα σε απολογιστική συνέντευξη προ 2 μηνών έκανε ειδική μνεία στις πρότυπες υπηρεσίες της περιφέρειας. Πρότυπες υπηρεσίες που από το 2005 έχουν εκκρεμείς υποθέσεις (οι υπάλληλοι είναι οι ίδιοι), πρότυπες υπηρεσίες που δεν έχουν προχωρήσει μέσα σε 7 μήνες καμία από αυτές τις υποθέσεις και γι αυτό… ανέλαβε δράση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση!
Τούτο εξέλαβε λοιπόν ως μομφή ο περιφερειάρχης ο οποίος και πάλι από το βήμα του περιφερειακού Συμβουλίου απάντησε με ένα νέο καρφί στον Τάσο Αποστολόπουλο. «Παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ ξεχαρβαλωμένο» είπε ο Περιφερειάρχης και ενώ ο Γενικός της Αποκεντρωμένης λίγο πριν παραδώσει σε σύσκεψη και πάλι στο Αποστολοπούλειο είχε αναφερθεί στην μεγάλη προσπάθεια να παραδοθούν έργα, να ενταχθούν έργα , να αξιοποιηθούν χρήματα κι η αιρετή περιφέρεια να παραλάβει από την αποκεντρωμένη ένα πρόγραμμα το οποίο θα δουλεύει σαν καλολαδωμένη μηχανή. Ο Τ.Αποστολόπουλος αναίρεσε το πρότυπο των περιφερειών και έτσι ο Π. Τατούλης αναίρεσε την προσπάθεια που έγινε αναφορικά με το ΕΣΠΑ , απαξιώνοντας την εντελώς , χρησιμοποιώντας έναν όρο εξεζητημένο και καθ όλα αντιπροσωπευτικό μιας εικόνας χάους. Είπε λοιπόν ο Περιφερειάρχης: "Είμαστε έτοιμοι θετικά. Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη διαφορά, και πρέπει να συνεχίσουμε με νέες ιδέες να προχωρήσουμε την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Οι ιδέες μας αυτές έχουν απολύτως υιοθετηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή" ανέφερε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "Παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ τελείως ξεχαρβαλωμένο, όπου άνθρωποι που δεν είναι γνώστες είχαν αναπτύξει θέσεις και προσεγγίσεις που δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει μόνο η απορροφητικότητα των έργων αλλά και η αποδοτικότητα του προγράμματος στα πλαίσια του στρατηγικού μας σχεδιασμού"
Χ.Τ

Ειδήσεις: