Δεν φτάνουν τα i-Phone για να καλύψουν τη ζήτηση στην Ελλάδα

Δεν φτάνουν τα i-Phone για να καλύψουν τη ζήτηση στην Ελλάδα

Οκτώβριος 10, 2015 - 10:27
2 σχόλια

Μπορεί να μην έχουμε να φάμε, όπως λέμε, αλλά έχουμε να... μιλάμε με στιλ. Ανοδικά βαίνουν οι πωλήσεις των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία τα νέα iPhone, που την Παρασκευή το πρωί έφτασαν στα ελληνικά καταστήματα. Και δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση!

Για εφέτος, οι πωλήσεις των νέων iPhone, 6s και 6s Plus, ξεκινούν από την κορυφή, καθώς οι εταιρείες και οι εισαγωγείς εξασφάλισαν σχεδόν 10.000 συσκευές, δηλαδή υπερδιπλάσιες από άλλες χρονιές. 

Αλλά και αυτές δεν φτάνουν.

Οι κλεισμένες προπαραγγελίες, δηλαδή τα νέα iPhone που έχουν ουσιαστικά πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα στους πιστούς εν Ελλάδι πελάτες της Apple, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», στελέχη στον χώρο των πωλήσεων εκτιμούν ότι και διπλάσιος να ήταν ο αριθμός των συσκευών που θα έφταναν σήμερα στην ελληνική αγορά, θα μπορούσαν να απορροφηθούν αρκετά γρήγορα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, οι πωλήσεις των προϊόντων της Apple αναμένεται να αυξηθούν.

Οι τιμές των νέων iPhone ξεκινούν από τα 789 ευρώ (χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου) και φτάνουν τα 1.099 ευρώ. Πιο αναλυτικά: το iPhone 6s με 16 Gb ROM τιμολογείται στα 789 ευρώ, το 64άρι στα 899 και το 6s των 128 Gb στα 999 ευρώ. Το μεγαλύτερο, με την οθόνη των 5,5 ιντσών, iPhone 6s Plus ξεκινά από τα 899 ευρώ στα 16 Gb. Η τιμή για το 64άρι είναι 999 ευρώ και για το 6s Plus των 128 Gb 1.099 ευρώ.

Κάπου εδώ, ας θυμηθούμε τη φρενίτιδα που έπιασε τους Έλληνες καταναλωτές όταν, κατά τη διάρκεια του ελέγχου κεφαλαίων, και μάλιστα τις πρώτες ημέρες, έτρεχαν να αγοράσουν ακριβά προϊόντα τεχνολογίας και κυρίως κινητά τηλέφωνα της Appple. Και να σκεφτεί κανείς ότι το 90% των κατόχων ενός τέτοιου κινητού τηλεφώνου δεν χρησιμοποιούν παρά το 10% των λειτουργιών και δυνατοτήτων του...


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.