Δεν φτάνουν οι μεγασάκοι για το Λεβίδι;

Δεν φτάνουν οι μεγασάκοι για το Λεβίδι;

Μάρτιος 26, 2015 - 11:02
30 σχόλια

Για να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων στους δρόμους της Τρίπολης, ο Δήμος Τρίπολης προμηθεύτηκε μεγάλα λευκά τσουβάλια, τους λεγόμενους μεγασάκους, προκειμένου να συγκεντρώσει τις διάσπαρτες μικρές σακουλές οι οποίες έκλειναν τους δρόμους.

Εκτός αυτού, οι μεγασάκοι θα διευκόλυναν την αποκομιδή των απορρίμματων όταν βρισκόταν χώρος προσωρινής αποθήκευσης.

Οι λευκοί μεγασάκοι, όμως, δεν έφτασαν ποτέ στη δημοτική ενότητα του Λεβιδίου, με τα απορρίμματα να μένουν πεταμένα και σάπια στους δρόμους του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν με τον Δήμο Τρίπολης και ζήτησαν μεγασάκους, προκειμένου να μετριάσουν τα βουνά των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί τόσους μήνες. Η απάντηση του Δήμου Τρίπολης ήταν ότι δεν υπάρχουν μεγασάκοι. Οι κάτοικοι, υποψιασμένοι, βρήκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια την απόφαση του δημάρχου Τρίπολης για την προμήθεια 800 μεγασάκων για τον Δήμο Τρίπολης, γεγονός το οποίο τους παραξενεύει.

Οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να προμηθευτούν μόνοι τους λευκά τσουβάλια με δικά τους χρήματα καθώς, όπως βλέπουν, δεν έχει γίνει κάποιοι κίνηση από τον δήμο να μαζέψει απορρίμματα από το Λεβίδι.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου οι κάτοικοι βρίσκονται στο Αίγιο προκειμένου να προμηθευτούν μεγασάκους.

Εκτός αυτού,οι κάτοικοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα ξεκινήσουν με δική τους πρωτοβουλία μόνοι τους να μαζέψουν τα απορρίμματα και να τα βάλουν στους μεγασάκους όταν ο καιρός το επιτρέψει.

Νιώθουν παραγκωνισμένοι, τονίζουν, καθώς απορριμματοφόρα έχουν φανεί στο διπλανό χωριό της Κανδήλας, αλλά στο δικό τους δεν έχει φθάσει κάνεις από την Καθαριότητα του Δήμου Τρίπολης. Σημειωτέον ότι η είσοδος του Λεβιδίου, η οποία θεωρείται η μεγάλη είσοδος προς τη Γορτυνία,είναι κατακλυσμένη από απορρίμματα, και οπωσδήποτε αυτή η εικόνα δρα απωθητικά στους επισκέπτες τόσο ως προς το να περάσουν από το σημείο, πόσω μάλλον δε να σταθμεύσουν.


30 Σχόλια

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται σε αυτή την πόλη. Στην αρχή όλοι έβριζαν που ο Δήμος έδωσε του κόσμου τα λεφτά για τους σάκους και μάλιστα ο Σμυρνιώτης έλεγε ότι θα καθυστερήσουν και τη διαδικασία καθαρισμού της πόλης. Τώρα τους κατηγορούμε που πήραν λίγους; Αυτά τα πράγματα είναι ακατανόητα..

Δεν έφτασαν όμως ούτε στην Παλλαντίου ούτε Ασημάκη Φωτήλα στο Λεβίδι σας εκπλήσσει; Κάντε μια βόλτα στην πόλη με πιο προσεκτική ματιά παρακαλώ!!!!!

εσεις στο λεβιδι φωναζατε για τα σκουπιδια,τωρα σας επιασε πονος για τους σακους?να τους παρετε μονοι σας

Μόνοι μας τους πήραμε ρε έξυπνε, αλλά πληρώνουμε και δημοτικά τέλη. Αντε πιες το καφέ σου τώρα στην καφεδοσκουπιδοπόλη σου!

Ψύχραιμα, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου και να ξεχάσουμε ποιοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι. Και εγώ δημότης Τρίπολης είμαι αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω στους κατοίκους του Λεβιδίου την άμεση κινητοποίησή τους και τη μαζική συμμετοχή τους στις διαμαρτυρίες που έγιναν. Πρέπει να αξιώσουμε από την πολιτική ηγεσία μόνιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμάτων για όλους και να μην επιτρέπουμε να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, ούτε να κάνουν την αγανακτησή μας σημαία οι επιτήδειοι.

Μεγάλο λάθος να στραφούμε ο ένας απέναντι στον αλλο. Πρέπει ολοι μαζι ενωμένοι Τριπολιτσιώτες, Λεβιδαίοι, Θανιώτες κτλ να αγωνιστούμε ωστε αυτοί οι τρισάθλιοι και επικίνδυνοι στο δήμο και την περιφέρεια να βρούνε μια σωστή λύση και όχι παίζουν με τη ζωή μας εξυπηρετώντας συμφέροντα...

Anonymous για ποια εμπάθεια μιλάς ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!!!!

Η αλλυλεγγύη δεν πρέπει να είναι μονομερής, ασφαλώς η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει λύση αλλά δεν θα πάθαιναν τίποτα να δεχτούν κάποιους τόνους κ μετά ποιός Τριπολίτης δεν θα τους υποστήριζε; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας

anonymous πες μας το ονομα σου γτ κρυβεσαι.βεβαια δν εχεις τα κοτσια να τα πεις αυτα με το κανονικο σου ονομα παρασιτο ε παρασιτο..

όταν φώναζαν για την χωματερή που χρησιμοποιούσαν να μην πάνε σκουπίδια της τρίπολης ήταν καλά Τώρα που τους ειρθε και σε αυτούς το πρόβλημα άρχισαν να φωνάζουν.... ότι δίνεις περνεις καλά ξεμπερδέματα!!! ότι χριαστήτε στους κύριους κυρίες που σας υποκινούσαν να κλείσι η χωματερή!!!!

ανορθογραφε μπουρτζοβλαχε kantileos κοιτα το χωριο σου εσυ που ακομα ζειτε σε παλαιολιθικες εποχες και αστο λεβιδι

νταξει συντεκνε σε καταλαβαμε η ΧΩΜΑΤΕΡΟΙ θα κλεισει..................................αλλα ο μπουρτζοβλαχος (οπως εσεις τον ειπατε) σας εβαλε στη θεση σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν πειράζει!! Πρώτα θα καθαρίσει η Τρίπολη και στο τέλος το Λεβιδι!! Αυτοί άλλωστε μέχρι τον Φεβρουάριο μάζευαν σκουπίδια και τα έριχναν παράνομα την χωματερή Μαγουλα!!! Τωρα τους τσούζει όμως.... Αστούς δήμαρχε εκεί να καταλάβουν τι σημαίνει σκουπίδι δήμαρχε!! Τελευταίους.....

Πολίτες του καναπέ της ΤΡΙΠΟΛΗΣ δεν υποκινούμαστε από κανέναν μόνη μας κλείσαμε την χωματερή μόνη μας συνεχίζουμε....

Βρε χαζά παιδάκια της Τρίπολης, που ξυπνήσατε ξαφνικά, εμείς λίγα σκουπιδάκια έχουμε και θα μας τα πάρουν ειτε με το καλό ειτε με το κακό. Αλλωστε και η Τρίπολη δίπλα είναι μπορούμε να τα φέρουμε και μόνοι μας...

Συμφωνω με τον ΛΕΒΙΔΑΙΟΣ.Διπλα ειναι η Σκουπιδοτριπολη, τα παιρνουμε λιγα λιγα και σας τα φερνουμε,αλλωστε ποιος Τριπολιτης νοιαζεται αν ειναι 5-6000 τονοι σκουπιδια και τι αν γινουν 7-8000.Τον καφε του θα χαλασει ο Τριπολιτης για να ασχοληθει με την υγεια της οικογενειας του? 50-60 ατομα φωναζουν και μπραβο τους και εχουν ορθωσει το αναστημα τους για τους υπολοιπους 80.000+ που ζουν στην Ποντικουπολη. Αξιοι της μοιρας σας και της κακομοιριας σας...

Τωρα εδω γελαω λεβιδιωτη,γιατι αν σου πω οτι εδω και κανα διμηνο φερνω οποτε περναω και απο δυο τρεις σακουλιτσες σκουπιδια τι θα πεις;

Δεν πειράζει αγαπητέ. Άλλωστε μέχρι να κλείσουμε την χωματερή φέρνετε πολλές σακούλες από την Τρίπολη.Πάντως δεν είναι φοβερό: Τρίπολη και σκουπίδια πλέον πάνε μαζί. Έχουν γίνει ένα.

Η μάχη της σακούλας!! Ποια Αλαμάνα, ποια Δερβενάκια, ποιος Μαραθώνας, εδώ θα γίνει πανωλεθριά, θα γραφτούν ΕΠΗ!! Εντάξει, για να σοβαρευτούμε όλοι λίγο, μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν μερικοί αναίσθητοι και ανίκανοι, και θα μας κάνουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, και θα το χαρούνε κιόλας! Όσο πιο πολύ σκοτωνόμαστε, τόσο αυτοί τρώνε με την άνεση τους με χρυσά κουτάλια!

Εμείς να δεις πόσες έχουμε φέρει και γελάμε περισσότερο ανώνυμε....... Θες με το καλό η με το ζόρι θα τα πάρεις......

λεβιδιώτες κοιτάξτε τη δουλειά σας και μην προκαλείτε άλλο, αρκετά!!!! Μας αρέσει που μας λέτε ότι κοιμόμαστε κι από πάνω....αφού σε αυτή τη φάση δεν σας συμφέρει καθόλου να ξυπνήσουμε, γιατί ξέρετε τι έπεται! Και δε μας λέτε ρε "έξυπνοι", έχετε ακούσει τι γίνεται σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου με τα σκουπίδια? Αυτοί δηλαδή τι έκαναν, τα έδωσαν στους τοπικούς άρχοντες να τα φάνε μήπως? Σταματήστε το εδώ και τώρα το τροπάρι σας με την καφεδούπολη γιατί δεν θα τα πάμε καθόλου καλά!!!!!!!!!! Έχουμε σοβαρότερα να ασχοληθούμε! Εσείς κοιτάτε καλά τη χωματερή σας μην τυχόν και πέσει καμία σακούλα από την Τρίπολη και σας...μολύνει παρτάκηδες!!!

Ναι τώρα φοβηθήκαμε... Θα μας κόψετε την επιχορήγηση ή τις διπλωματικές σχέσεις; Άι από εδώ , άκου "έχουμε σοβαρότερα να ασχοληθούμε". Όπως αν άνοιξε καινούργια καφετέρια ας πούμε...

κοιμαστε και ορθιοι και με τα παπουτσια ..και μν απειλεις.οι απειλες αλλου εκει που σε παιρνει..ασχετε

Επιχειρήματα μηδέν ε? σας έτσουξε και ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!! Έχουμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα μας πανάσχετε, και όχι με τις δικές σου κάψες! Καληνύχτα!

Το προβλημα σου ασχετο υποκειμενο ειναι τι καφε θα πιεις αυριο στν τριπολη.

Είσαι εντελώς γραφικός, καμία σχέση με το χωριουδάκι σου δηλαδή, που δεν το χαρακτηρίζει καν αυτό το στοιχείο για να έχει το παραμικρό ενδιαφέρον! Πληκτικό και άνοστο όπως εσύ! :)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.