Δεν φεύγει το στρατόπεδο από την Τρίπολη

Δεν φεύγει το στρατόπεδο από την Τρίπολη

Φεβρουάριος 26, 2011 - 21:01

Ξεκάθαρη δέσμευση από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη

Θα παραμείνει και η μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας – Θολό τοπίο για το πολιτικό αεροδρόμιο…Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

 

Ύστερα από μία συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη με τη διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και τη διοίκηση των Αρκάδων της Κορινθίας, προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις. Σε ανακοινωσή της ΠΕΑ, αναφέρει ότι ο κ. Μπεγλίτης δεσμεύθηκε ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως, θα παραμείνει αυτοδύναμο στην Τρίπολη, θα παραμείνει αυτοδύναμο και το στρατόπεδο της Αεροπορίας, όπως έχει σήμερα και θα γίνει χωροθέτηση του χώρου του αεροδρομίου ώστε να δέχεται αεροσκάφη “τσάτερς”.

Όλα αυτά, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τα επιβεβαίωσε χθες και στη Δημοτική Ραδιοφωνία, εκτός από το θέμα του αεροδρομίου που απόφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας ότι είναι ζητήματα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα…

 

Ύστερα από μία συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη με τη διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και τη διοίκηση των Αρκάδων της Κορινθίας, προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις. Σε ανακοινωσή της ΠΕΑ, αναφέρει ότι ο κ. Μπεγλίτης δεσμεύθηκε ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως, θα παραμείνει αυτοδύναμο στην Τρίπολη, θα παραμείνει αυτοδύναμο και το στρατόπεδο της Αεροπορίας, όπως έχει σήμερα και θα γίνει χωροθέτηση του χώρου του αεροδρομίου ώστε να δέχεται αεροσκάφη “τσάτερς”.

Όλα αυτά, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τα επιβεβαίωσε χθες και στη Δημοτική Ραδιοφωνία, εκτός από το θέμα του αεροδρομίου που απόφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας ότι είναι ζητήματα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα…

 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ο Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

 

Παραμένει το 11ο σύνταγμα πεζικού, η 124 ΠΒΕ της πολεμικής αεροπορίας και η Επιστράτευση στην Τρίπολη, με τον επανασχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεων όπως ανέφερε με συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι, ‘’βρισκόμαστε σε μια περίοδο επανασχεδιασμού της δομής δυνάμεων του υπουργείου Άμυνας, όχι μόνο λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως λόγω των νέων επιχειρησιακών αναγκών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Σχεδιάζουμε πραγματικά τομές και ρήξεις με τις αντιλήψεις του παρελθόντος σε σχέση με την δομή των ενόπλων δυνάμεων και σε σχέση με την χωροταξία. Θα έλεγα σχηματικά ότι σχεδιάζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε έναν Καλλικράτη, σε σχέση με την χωροταξία των στρατοπέδων σε όλη την Ελληνική επικράτεια’’.  Σ’ αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι, ‘’παραμένει το 11ο σύνταγμα για επιχειρησιακούς λόγους με τον χαρακτήρα και την αποστολή που έχει σχεδιαστεί’’.

Όσον αφορά το 411 στρατιωτικό νοσοκομείο Τρίπολης, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας  ο κ. Μπεγλίτης  σημείωσε ότι, ‘’ήδη με απόφασή μου έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για παραχώρηση πτέρυγας του στρατιωτικού νοσοκομείου στο Παναρκαδικό, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, μια παρέμβαση που πιστεύω ότι βοήθησε σημαντικά στο να αποφορτιστεί το Παναρκαδικό νοσοκομείο και να πάψουν να υπάρχουν ράντζα’’.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στέλνοντας σαφές μήνυμα είπε πως, ‘’καλό θα είναι να μην συνδέουμε το σχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεων με τα τοπικά συμφέροντα κι ενδιαφέροντα. Δηλαδή η εμπλοκή σ’ όλη την Ελλάδα και αυτό το λέω προς όλους τους συναδέλφους, η εμπλοκή βουλευτών, στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πολιτικών στελεχών σε τέτοια ζητήματα, δεν συμβάλει στο να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος της εθνικής άμυνας της χώρας’’. 

Ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθάρισε ότι για χώρους στρατοπέδων που τις έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, ‘’εναπόκειται στους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης να υποβάλλουν στο υπουργείο Άμυνας συγκεκριμένες μελέτες για αξιοποίηση, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και προς όφελος του δημοσίου γενικότερα, να το συζητήσουμε και βεβαίως να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις. Πρωτεύων όμως είναι οι φορείς αυτοδιοίκησης να έχουν συγκεκριμένο όραμα και ώριμες μελέτες ’’.

Τέλος ο κ. Μπεγλίτης ερωτηθείς για το αν αναμένεται ανασχηματισμός είπε ότι το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας πως, ‘’κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, έχει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας και δεν ξέρω πολλούς συναδέλφους μου να εύχονταν να πάνε στην θέση του αυτή την κρίσιμη περίοδο’’.

 

 

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ

 

Από την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων είχε προηγηθεί η παρακάτω ανακοίνωση: «Το ιστορικό 11ο Σύνταγμα Πεζικού παραμένει στην Τρίπολη αυτοδύναμο, όπως ακριβώς λειτουργεί σήμερα.

Αυτό δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Μπεγλίτης Πάνος στον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Γ.Ζαραφέτα και τον πρόεδρο Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσο, σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Αθήνα, στις 17 Φεβρουαρίου ε.ε.

Λεπτομερέστερα η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων έχοντας υπ’ όψιν τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Π.Μπεγλίτη ότι γίνεται επανασχεδιασμός της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, προγραμματίζεται να κλείσει και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων αντέδρασε αμέσως σε αυτήν την είδηση και ζήτησε από το Ζ΄ Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στην Τρίπολη το 1910, να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για να παραμείνει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη.

Δυστυχώς έκπληκτοι ακούσαμε τον τ.Δήμαρχο Τριπόλεως και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ενώπιον του Νομάρχη Αρκαδίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, να ζητάει από τους Απόδημους Αρκάδες να βοηθήσουν να πάρει ο Δήμος το κτίριο του Στρατοπέδου.

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεν υιοθέτησε αυτήν την θέση και δεν συμφώνησε με την πρόταση του τ.Δημάρχου και αντιδρώντας, μέσα στις άλλες ενέργειές της, κάλεσε σε συστράτευση και άλλα Αρκαδικά Σωματεία και δυνάμεις και ζήτησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στον οποίο κατέθεσε εγγράφως και προφορικώς τους λόγους για τους οποίους το 11ο Σύνταγμα Πεζικού πρέπει να παραμείνει όπως έχει σήμερα, αυτοδύναμο στην Τρίπολη.

Ο κ.Υπουργός αφού τότε άκουσε τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά της, για να παραμείνει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη είπε: «Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Τριπόλεως ζητάει να του παραχωρήσουμε το στρατόπεδο για να στεγασθούν Αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου». Σε αυτά, ο πρόεδρος κ.Γ.Ζαραφέτας είπε: «κ.Υπουργέ αυτό το ζητάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά πιστεύουμε ότι ο λαός της Αρκαδίας δεν θα συμφωνήσει ποτέ στην απομάκρυνση του Στρατοπέδου που φέρει το ένδικο όνομα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που το όνομα αυτό το τιμούν όλοι οι Αρκαδικοί Σύλλογοι Παγκοσμίως.

Εξάλλου η απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος Πεζικού θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην πόλη».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος κ.Γ.Ζαραφέτας επέδωσε στον κ.Υπουργό πολυσέλιδο ΥΠΟΜΝΗΜΑ με αριθμ.πρωτ. 174/20.1.2011 το οποίο παρέλαβε ο κ.Υπουργός και υποσχέθηκε ότι θα μας καλέσει σε μια νέα συνάντηση, αφού θα έχει μελετήσει το πολυσέλιδο υπόμνημά μας.

Ο κ.Υπουργός συνεπής στην υπόσχεσή του, μας κάλεσε στις 17 Φεβρουαρίου ε.ε. σε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ωστόσο στις 12 Φεβρουαρίου ε.ε. ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων εκλήθει από τους Αρκάδες Κορινθίας στον Αποκριάτικο χορό τους στην Κόρινθο, όπου και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους συμπατριώτες Αρκάδες Κορινθίας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, και ζήτησε από τον πρόεδρο τους κ.Γ.Μουρούτσο να συμμετέχει και αυτός στην συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Π.Μπεγλίτη.

Έτσι στις 17.2.11 συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπου στο πολιτικό Γραφείο του κ.Υπουργού τους υποδέχθηκε η κα Μπεγλίτη και τους οδήγησε στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, όπου μας δέχθηκε ο κ.Μπεγλίτης.

Μετά από έναν θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό και τα παραδοσιακά κεράσματα, ο κ.Υπουργός είπε: «Στο Υπόμνημά σας, το οποίο μελέτησα με μεγάλη προσοχή, ζητάτε την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη, αυτοδύναμου όπως είναι σήμερα, για ιστορικούς και οικονομικούς λόγους. Σας ενημερώνω και σας ομιλώ με πλήρη ειλικρίνεια ότι δέχομαι πιέσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αρκαδίας να της παραχωρήσουμε το Στρατόπεδο, και ότι η Καλαμάτα πιέζει να το πάρει.

Εσείς επικαλείσθε ιστορικούς και οικονομικούς λόγους ότι πρέπει να παραμείνει στην Τρίπολη».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος κ.Ζαραφέτας είπε: «Κύριε Υπουργέ σας ενημερώνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Ευάγγελος Γιαννακούρας, σε συνάντησή μας, μας δήλωσε ότι με την συνένωση των Δήμων, ο Δήμος Τριπόλεως δεν έχει ανάγκη από κτίρια και πρόσθεσε με έμφαση ότι πρέπει να κρατήσουμε το Στρατόπεδο “με νύχια και με δόντια” να μη φύγει, διότι θα έχουμε μεγάλη οικονομική ζημιά στην πόλη».

Ο πρόεδρος Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσος παρεμβαίνοντας συμπλήρωσε: «κ.Υπουργέ εμείς οι Αρκάδες Κορινθίας φύγαμε από τα δοξασμένα βουνά της Αρκαδίας και ήρθαμε στην “Γη της Επαγγελίας” την Κόρινθο, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε τη μάνα γη Αρκαδία και την ιστορία μας. Το σύμβολό μας στο Σύλλογό μας είναι η μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να κλείσει ένα Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;

Στην Κορινθία σήμερα κατοικούν 20.000 Αρκάδες οι οποίοι ενώνουν την φωνή τους και συνυπογράφουν με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων το υπόμνημά της, διότι τα αιτήματα που αναφέρουν είναι βάσιμα και ειλικρινά.

Η απομάκρυνση του Στρατοπέδου, πέρα από την ιστορία του Στρατοπέδου θα φέρει και οικονομικό μαρασμό στην πόλη».

«Είσθε 20.000 Αρκάδες στην Κορινθία;», διερωτήθηκε ο κ.Υπουργός και ο κ.Γ.Ζαραφέτας απάντησε: «Από το Κιάτο μέχρι τον Ισθμό όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι Αρκαδικές και συγκεκριμένα ανέφερε ονόματα όπως Ρεκουμαίοι, Καλυθρακαίοι, Γιαννουλαίοι, Κοϊνης, Ζέρβας, Σιούτος, Γιαννούλης, Χριστόπουλος, Πετρόπουλος, Σκορδάς, Κωνσταντόπουλος, Γεωργακόπουλος, Πανούσης, Μουρούτσος κ.α.» Και συνέχισε: «κ.Υπουργέ, αυτά τα Στρατόπεδα που είναι σε όλες τις πόλεις σκοπό είχαν την οικονομική ενίσχυση αυτών των πόλεων. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Η Καλαμάτα δεν πρέπει να ζητάει να πάει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού εκεί, διότι είναι μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία. Με την Ιόνιο οδό, όπου το λιμάνι της Καλαμάτας θα γίνει από τα πρώτα στην Μεσόγειο θα δημιουργηθεί μεγάλη ανάπτυξη παράλληλα με τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ διαθέτει και μεγάλες Βιοτεχνίες και μεγάλη αγροτική παραγωγή. Τα ίδια και η Κόρινθος, η οποία επεκτείνει το λιμάνι, χρηματοδοτεί την δημιουργία μεγάλης μαρίνας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια, και αποπερατώνεται το έργο της λίμνης Φενεού, με το οποίο λύνεται το πρόβλημα άρδευσης της Κορινθίας.

Όλα αυτά τα πετύχατε διότι υπάρχει σύμπνοια και επί υπουργίας Κοτσώνη αγοράσθηκε το οικόπεδο για το Διοικητήριο. Τώρα επί υπουργίας δικής σας κτίζεται. Με την ανάπλαση της πλατείας και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με τον καινούργιο δρόμο Αθηνών – Κορίνθου, ο Αθηναίος που πήγαινε βόλτα στην Χαλκίδα για ένα ουζάκι, τώρα έρχεται στην Κόρινθο. Το αντίθετο έγινε στην Τρίπολη. Οι μεγάλοι δρόμοι, οι οποίοι μικραίνοντας αποστάσεις οπωσδήποτε, αλλά περνούν απ’ έξω από την πόλη, πάνε στα χωριά του Μαινάλου και του Πάρνωνα και η Τρίπολη περιμένει να επιβιώσει από τον στρατό και από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Για να επιβιώσει αυτή η ιστορική πόλη και να μπει σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, θα την βοηθήσει πολύ αυτό που αναφέρουμε στο υπόμνημά μας, η παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου να μπορεί να δέχεται «τσάτερς» αεροπλάνα.

Το Πανεπιστήμιο κ.Υπουργέ συντείνει στην πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Γι’ αυτό απευθύνουμε παράκληση όπως παραχωρήσετε ένα τμήμα του στρατοπέδου για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Όλα αυτά που σας ανέφερα σκοπό έχουν να αποκρούσουν τις πιέσεις που δέχεσθε από τους Δημοτικούς Άρχοντες της Τριπόλεως, που είναι ανίκανοι να αναγείρουν ένα διοικητήριο, όπως η Κόρινθος και δοθείσης ευκαιρίας, θέλουν να αρπάξουν τα ιστορικά κτίρια του Στρατοπέδου ΕΝ ΨΥΧΡΩ, αγνοώντας το συμφέρον της πόλης.

Κύριε Υπουργέ,

να συνεκτιμήσετε την θέληση και την παράκληση που σας κάνουν οι υπογράφοντες 45 Αρκαδικοί Σύλλογοι και Ενώσεις που εκφράζουν την ολότητα του Αρκαδικού Λαού και όλους τους κομματικούς χώρους και να απορρίψετε τις πιέσεις που δέχεσθε από μία Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγμένη με κομματικό χρίσμα».

Συμπληρώνοντας αυτά ο πρόεδρος των Αρκάδων Κορινθίας κ.Γ.Μουρούτσος είπε: «Η παρουσία μας εδώ και η στήριξη της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, που είναι και δική μας, είναι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας που εκφράζει τις απόψεις όλων των Αρκάδων της Κορινθίας.

Σήμερα, οι Αρκάδες Κορινθίας μαζεύουν χρήματα για να στήσουν τον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στον Ισθμό, που να δείχνει με το σπίτι του τον Μοριά, αλλά άλλοι τον σβήνουν από ένα στρατόπεδο που έχει μια λαμπρή πολιτική ιστορία. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε να μην εμπλακεί το όνομά σας με το κλείσιμο αυτού του στρατοπέδου, διότι αυτό θα πικράνει πολλούς προσωπικούς σου φίλους Αρκάδες, όπως εμάς όλους που είμαστε εδώ σήμερα».

Μετά από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, ο κ.Υπουργός είπε: «Όλα δεν μπορώ να σας τα δώσω. Κάτι θα χάσετε. Δεσμεύομαι όμως:

1ο: Ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως, θα παραμείνει αυτοδύναμο στην Τρίπολη, όπως το ζητάτε:

2ο: Θα παραμείνει αυτοδύναμο και το στρατόπεδο της Αεροπορίας, όπως έχει σήμερα.

3ο: Θα γίνει χωροθέτηση του χώρου του αεροδρομίου ώστε να δέχεται αεροσκάφη “τσάτερς” και

4ο: Επιπλέον θα παραχωρήσω από το χώρο του Στρατοπέδου αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου».

Και ο κ.Υπουργός συνόψισε: «Θα σας δώσουμε όλα αυτά αλλά θα σας πάρω την Μεραρχία και δεν θα πρέπει να αντιδράσετε γι’ αυτό».

Τα δύο Αρκαδικά πατριωτικά παρευρισκόμενα προεδρεία συμφώνησαν σε αυτά και εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ.Υπουργό, για τους κόπους που κατέβαλε και για την κατανόηση που επέδειξε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που είναι ακριβώς αιτήματα όλου του Αρκαδικού Λαού.

Μετά από αυτά, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Γ.Ζαραφέτας κάλεσε τον Υπουργό κ.Πάνο Μπεγλίτη και την σύζυγό του να τιμήσουν με την παρουσία τους το Παραδοσιακό Αρκαδικό Γλέντι που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο ξενοδοχείο “NOVOTEL” στην Αθήνα, όπου «θα δοθεί η ευκαιρία να ανακοινώσετε αυτά τα ευχάριστα προς τον Αρκαδικό Λαό», όπως είπε.

Ο κ.Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και είπε ότι «θα έρθω μαζί με τον πρόεδρο των Αρκάδων Κορινθίας».

Συμπατριώτες Αρκάδες,

Μετά από αυτά σας καλούμε σε γενική παναρκαδική συστράτευση να πετύχουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης να γίνει Πανεπιστημιακό και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αποκτήσει Ιατρική Σχολή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ 

Ο Γεν. ΓραμματέαςΚ. ΛΟΥΦΑΣ»

 

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

 

 

 

 

Ειδήσεις: