Δεν έχει επικυρωθεί ο ορισμός των Τσιριγώτη - Φουσέκη σαν μέλη της επιτροπής του λιγνιτόσημου

Δεν έχει επικυρωθεί ο ορισμός των Τσιριγώτη - Φουσέκη σαν μέλη της επιτροπής του λιγνιτόσημου

Φεβρουάριος 20, 2019 - 16:47
2 σχόλια

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Βασίλη Κουρουνιώτη,  που έθεσε θέμα περί νομιμοποίησης της συμμετοχής των κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη στη  επιτροπή παρακολούθησης του Λιγνιτόσημου,  έκανα έρευνα και  θα σας παρουσιάσω σήμερα τι ακριβώς ισχύει.

Για να καταλάβουν  όλοι  οι αναγνώστες μας τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο σημαντικό είναι το θέμα που έχει προκύψει θα σας παραθέσουμε  τις εξής λεπτομέρειες:

Όλα τα έργα που αφορούν χρηματοδότηση από το λιγνιτόσημο ,  περνάνε από την επιτροπή παρακολούθησης, πρόεδρος της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μέλη της επιτροπής – μεταξύ άλλων- είναι απαραίτητα 2  αιρετοί από τον Δήμο Μεγαλόπολης που ορίζονται με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να οριστούν αυτά τα 2 μέλη από την Μεγαλόπολη,  γίνονται τα εξής βήματα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει απόφαση και την στέλνει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Π.Ε.Δ.)

Μετά ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. έχει το δικαίωμα σε έκτακτες  περιπτώσεις να πάρει μόνος του απόφαση και να στείλει τα ονόματα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Λιγνιτόσημου. Πρέπει όμως να ακολουθήσει σύντομα και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. που θα επικυρώνει την απόφαση αυτή. Αυτά αναφέρονται πολύ συγκεκριμένα στην απόφαση 58/2015 που έχει πάρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Αυτή η διαδικασία  έχει τηρηθεί πάντα και στην Διαύγεια μπορεί ο καθένας να βρει τις σχετικές αποφάσεις. Στο τέλος του άρθρου έχουμε επισυνάψει 2 που αφορούν τους εκπροσώπους της Μεγαλόπολης επί δημαρχίας Παν. Μπούρα.

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2014 η καινούργια τότε Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης, ορίζει τα 2 μέλη της , τον Μιχόπουλο Κώστα και Κακκαβά Πολύβιο. Η σχετική απόφαση πηγαίνει στην Π.Ε.Δ. και  μετά το Δ.Σ. της Ένωσης παίρνει την απόφαση 57/2014 και στέλνει στην επιτροπή παρακολούθησης  τα ονόματα. Η σχετική απόφαση βγαίνει και στην Διαύγεια.

 Στις 30 Ιουνίου του 2017 ο Δήμος Μεγαλόπολης στέλνει ένα υπηρεσιακό έγγραφο (δεν γνωρίζουμε ποιος το υπογράφει-σίγουρα δεν είναι απόφαση συμβουλίου) με το οποίο ζητάει από την Π.Ε.Δ.  να προβεί στην αντικατάσταση των 2 τακτικών μελών και των αναπληρωτών τους. Με βάση λοιπόν το αίτημα του Δήμου Μεγαλόπολης , ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Καμπόσος στέλνει μια δική του απόφαση (απόφαση προέδρου – όχι του Δ.Σ.) προς την επιτροπή παρακολούθησης του Λιγνιτόσημου και την ενημερώνει για την αλλαγή των μελών, έτσι τις θέσεις των κ.κ. Κακκαβά  και Μιχόπουλου παίρνουν οι κ.κ. Τσιριγώτης και Φουσέκης. Η απόφαση αυτή του κ. Καμπόσου έχει αριθμό πρωτ.  401-11/07/2017 αλλά δεν δημοσιεύεται στην Διαύγεια και στην συνέχεια ουδέποτε υπήρξε επικύρωση της από το Δ.Σ. της Ένωσης. Έψαξα όλες τις αποφάσεις στην Διαύγεια και δεν υπάρχει τίποτα, ακόμα και η επιτροπή παρακολούθησης έχει μόνο την απόφαση του προέδρου, όχι του Δ.Σ..

Ίσως να κάνω λάθος , να υπάρχει δηλαδή επικύρωση από την Π.Ε.Δ. και να μην την βρήκα, αν κάνω όντως λάθος τότε η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την επίσημη απόφαση επικύρωσης των Τσιριγώτη-Φουσέκη από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.. Αν δεν την έχει τότε δεν έχουν νομιμοποίηση.

Το ξαναγράφω πιο αναλυτικά. Αν δεν υπάρχει η επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης, τότε σύμφωνα με τα όσα οι ίδιες οι υπηρεσίες αναφέρουν, ο ορισμός των 2 μελών , δηλαδή των κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη που έγινε τον Ιούνιο του 2017 δεν έχει επικυρωθεί από το Δ.Σ. της Ένωσης και έτσι δεν είναι νόμιμος. Πέρα από το ζήτημα ότι οι ορισμοί μελών σε οποιαδήποτε επιτροπή πρέπει να γίνεται με απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων (κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει)  , το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει και επικύρωση από το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Το αποτέλεσμα λοιπόν όλων αυτών , το πιο σοβαρό θέμα είναι να κινδυνεύουν να τιναχθούν τον αέρα όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν με την συμμετοχή των 2 πρώην Δημάρχων  και στην ουσία να χαθούν η να καθυστερήσουν σημαντικά έργα. Επιπλέον σε όσα έχουν ξεκινήσει, οι ανάδοχοι  θα έχουν πρόβλημα με την χρηματοδότηση τους.

Όλα αυτά που σας περιγράφω παραπάνω , δυστυχώς είναι αποτέλεσμα επιπόλαιων και πρόχειρων ενεργειών που γίνονται από τους εκλεγμένους αιρετούς μας , προφανώς γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η αναγκαιότητα να βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Μιλάμε δηλαδή για απίστευτες καταστάσεις που δεν δικαιολογούνται με τίποτα από τόσο έμπειρα στελέχη.

Λάθη γίνονται και πάντα θα πρέπει να βρίσκεται ο τρόπος να διορθώνονται.  Αυτό όμως που είναι ασυγχώρητο είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει ερωτήσεις και παρατηρήσεις και πάντα οι κ.κ. Τσιριγώτης, Φουσέκης  αντί να καταλάβουν το λάθος , το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κάνουν επιθέσεις και να εξαπολύουν κατηγορίες σε όσους τους το έλεγαν!  Είναι τόσο μεγάλη τελικά η αλαζονεία τους , που τους λέγαμε ότι πρέπει να το δουν και να το διορθώσουν και αυτοί μας κορόιδευαν και κάποιους μάλιστα τους έλεγαν και συκοφάντες! Είδαμε όλοι στο βίντεο πως χαρακτήριζαν τον Βασίλη Κουρουνιώτη και ακούσαμε τον κ. Φουσέκη να τον λέει αυτοδιοικητικά αγράμματο! Μερικές φορές όμως και οι δάσκαλοι παίρνουν μαθήματα από τους μαθητές!

Το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι ότι πρέπει άμεσα να διορθωθούν όλα αυτά τα απίστευτα λάθη και  η επιτροπή να διορθώσει τα ζητήματα με τις αποφάσεις για να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση και κανένας κίνδυνος να χαθεί  κάποιο έργο.

Το επίσης σημαντικό είναι να αντιληφθούν κάποια στιγμή οι «Δάσκαλοι της Αυτοδιοίκησης» ότι πρέπει να ακούν και να δέχονται την κριτική. Και το βασικότερο να βρίσκουν την δύναμη να παραδέχονται τα λάθη τους.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Δείτε παλαιότερες αποφάσεις:

Απόφαση 2012

Απόφαση 2013

Απόφαση 2014 για Μιχόπουλο-Κακκαβά

Απόφαση 58/2015 της Π.Ε.Δ.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Καταγγελίες για «λάσπη» και συκοφαντίες στην συνεδρίαση του Λιγνιτόσημου


2 Σχόλια

Οτιδήποτε φέρει υπογραφή Καμπόσου είναι προς επανέλεγχο. Οπως και όσοι του σφίγγουν το χέρι ενώ είναι κομματικά αποσυνάγωγος, ε Κώστα; Ο Κυριάκος δεν ξεχνάει .....

Με λίγα λόγια αν εμφανιστούν Μιχόπουλος Κακκαβάς ποιός μπορεί να τους εμποδίσει. Θα είχε ενδιαφέρον τέτοιο συναπάντημα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.