Δέκα+1 λόγοι για να περπατάμε κάθε μέρα

Δέκα+1 λόγοι για να περπατάμε κάθε μέρα

Φεβρουάριος 14, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Το περπάτημα αποτελεί την πιο εύκολη μορφή άσκησης. Είναι η πιο ήπια μορφή άσκησης, η πιο ανέξοδη, η καλύτερη για κάθε άνθρωπο ανεξάρτητου ηλικίας, φύλου  και σωματοδομής. Είναι κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε και να έχουμε όφελος όλες τις θετικές επιδράσεις που δημιουργούνται από αυτήν την σωματική δραστηριότητα και είναι και παρά πολύ εύκολη και πολύ σημαντική να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας.

Το καθημερινό περπάτημα 30-45 λεπτών κάνει καλό στην υγεία, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία μας  και όχι μόνο  στην σωματική αλλά και στην ψυχική και στην πνευματική.

Ας Προσπαθήσουμε λοιπόν να προσθέσουμε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα για 30-45 λεπτά. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε  τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία μας αλλά ούτε και ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 40% των ανθρώπων δεν περπατάμε και ειδικά των ενηλίκων και αυτό το ποσοστό αυξάνεται συνεχώς καθώς η τεχνολογίας κάνει την ζωή μας όλο και πιο εύκολη ,πιο απλή ,αλλά δυστυχώς και λιγότερο υγιεινή .

Το περπάτημα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ασκηθούμε επειδή είναι ο πιο  απλός τρόπος για να λειτουργήσουν οι ομάδες των μυών και για να κάψουμε θερμίδες. Τα οφέλη πολλαπλασιάζονται όταν περπατάμε συχνά και σταδιακά αυξάνοντας  το ρυθμό μας και τον χρόνο μας.

ΔΕΚΑ(10+1)ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

1)φτιάχνει την διάθεση(έγκριση των ορμονών-σεροτονίνη-)

2)αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας(αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε κάθε κύτταρο μας και παραμένουμε περισσότερο δραστήριοι καταπολεμώντας την πτώση ενέργειας που παρατηρείτε κατά την διάρκεια της ημέρας και ειδικά μετά τα γεύματα).

3)ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας και μειώνει την θνησιμότητα(μας κάνει πιο δυνατούς να αντιμετωπίσουμε τους ιούς και τις ιώσεις και λιγότερο ευάλωτους στις ασθένειες).

4)μειώνει τον κίνδυνο  εμφάνισης συγκεκριμένων παθήσεων(διαβήτη τύπου Β-άσθμα και ορισμένα είδη καρκίνου).

5)βοηθάει στην διατήρηση του ιδανικού βάρους καθώς επίσης και στην απώλεια βάρους (βοηθά τον μεταβολισμό -αυξάνει την μυική μάζα-βοηθάει στην καύση σωματικού λίπους)

6)καταπολεμά την κατάθλιψη το στρες και το άγχος(αποτελεί καλή θεραπεία για την κατάθλιψη και απαλύνει τα συμπτώματα της, μειώνει το στρες και το άγχος).

7)προλαμβάνει  την άνοια(βοηθώντας στο να αποφύγουμε την απώλεια εγκεφαλικού ιστού και διατηρεί την μνήμη μας παρά την πάροδο του χρόνου).

8)προλαμβάνει την οστεοπόρωση(ενδυναμώνοντας τα οστά αυξάνοντας την πυκνότητα τους)

9)προλαμβάνει την παχυσαρκία και περιορίζει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας(ενισχύει τον μεταβολισμό, βοηθά στην αποβολή των τοξινών και του περιττού σωματικού λίπους και προλαμβάνει την εμφάνιση της παχυσαρκίας και βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών που με την κυκλοφορία του αίματος παρασύρονται βοηθώντας έτσι στο να μην δημιουργηθεί κυτταρίτιδα)

10)Δυναμώνει την καρδιά και προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά προβλήματα(ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών έως 27%,έχουμε καλύτερο έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την κακή χοληστερίνη βοηθά στην αύξηση της καλής. Η αύξηση του καρδιακού Παλμού με το περπάτημα βελτιώνει την συνολική υγεία της καρδιάς.

10+1) βελτιώνει την σεξουαλική δραστηριότητα(η άσκηση επηρεάζει την σεξουαλική ζωή  των αντρών και των γυναικών αυξάνοντας τους την ερωτική επιθυμία και ικανοποίηση).

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.........

Λαλουδάκης Δημήτριος

Καθηγητής σωματικής αγωγής (πρωτοβάθμια εκπαίδευση )

Προπονητής ποδοσφαίρου ( πιστοποίηση UEFA-A)

Personal trainer (Fitness and Football)

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.