Δέκα συλλήψεις για επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα διόδια του Κιάτου

Δέκα συλλήψεις για επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα διόδια του Κιάτου

Αύγουστος 30, 2016 - 09:39
0 σχόλια

Φθορές στα κουβούκλια του σταθμού διοδίων στο Κιάτο προκάλεσαν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» το απόγευμα της Δευτέρας. Επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και όταν έφτασαν στα διόδια της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών βγήκαν και αφού ολοκλήρωσαν την επίθεση πέταξαν φέιγ βολάν με τα οποία καλούσαν τους οδηγούς να μην πληρώνουν διόδια για τον «δρόμο-καρμανιόλα».

Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 10 συλλήψεις για διακεκριμένη περίπτωση φθορών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Από την ομάδα αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο με την ανάληψη ευθύνης, μεταξύ των οποίων αναφέρεται:

«Συχνά διαβάζουμε για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, ένα δρόμο καρμανιόλα, όπως το χαρακτηρίζουν όσοι και όσες το χρησιμοποιούν. Επίσης, διαβάζουμε για τα σκάνδαλα που συνδέονται με τα έργα που έχουν σαν σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομου, που θα εξασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια όσων κινούνται σε αυτόν. [...] Το Ελληνικό κράτος έχει χρηματοδοτήσει με πολλά εκατομμύρια ευρώ αυτό το έργο, που "δε λέει ποτέ να τελειώσει", με χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. [...] Παρ'όλο τoν πακτωλό χρημάτων που έχουν δωθεί, μια νέα συμφωνία υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπιρτζή και το διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπίας, η οποία προβλέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου, αλλά και τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων. Και, ενώ το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σταθμοί διοδίων λειτουργούν και επιφέρουν επιπλέον έσοδα και κέρδη στις εταιρείες που το κατασκευάζουν. Δε φτάνει που, μετά την ολοκλήρωσή του θα πληρώνονται διόδια για πολλά χρόνια, για ένα έργο που έχει ήδη πληρωθεί από τα λαϊκά στρώματα, αλλά τώρα απαιτούν να εισπράττουν χρήματα και πριν τελειώσει. [...] Όχι, δε μπορούμε να ανεχτούμε σαν αναρχικοί να χάνονται ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη αυτοί να κερδίζουν. [...] Αυτό που θέλουμε είναι ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, χωρίς κανένα τίμημα. Η μετακίνηση είναι δικαίωμα. Καμιά κρατική εξουσία δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπέρ των δικαιωμάτων των εκμεταλλευόμενων, όπως και αν λέγεται ο διαχειριστής της».

Από το in.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.