Δείτε την προσπάθεια του Τριπολίτη Χρήστου Πολίτη στην ελεύθερη κατάδυση (vid)

Δείτε την προσπάθεια του Τριπολίτη Χρήστου Πολίτη στην ελεύθερη κατάδυση (vid)

Μάιος 13, 2017 - 11:19
0 σχόλια

Είναι 17ος στην παγκόσμια κατάταξη (DYN 178)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 07 Μαΐου 2017 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας 2017

Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο δημοτικό κολυμβητήριο  του Αλίμου (Μαρίνα Αλίμου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Στάση Δαβάκη) και ήταν τύπου Ιnternational Open με AIDA ranking.

Περιελάμβανε τα αγωνίσματα της Στατικής άπνοιας (STA) της Δυναμικής άπνοιας χωρίς πέδιλα (DNF)  και τέλος Δυναμικής άπνοιας με πέδιλα (DYN).

Ο Αρκάς αθλητής Χρήστος Πολίτης έλαβε μέρος και κατάφερε να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ και να φτάσει τα 178 μέτρα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην γενική κατάταξη στο αγώνισμα δυναμικής με πέδιλο.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Ο αγώνας είχε τρία αγωνίσματα και ξεκινάει με τη σειρά ως εξής:
STA στατική άπνοια, ακίνητος ο αθλητής να αντέξει μέσα στο νερό όσο περισσότερο μπορεί.
DNF δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα , με μια ανάσα διανύει όση περισσότερη απόσταση μπορεί υποβρυχίως και
DYN δυναμική άπνοια με πέδιλα-μονοπέδιλο ,ο αθλητής διανύει όση περισσότερη απόσταση μπορεί υποβρυχίως με μονοπέδιλο η πέδιλα διπλά.
34 αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και τη Κύπρο είχαν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα.
Στον αγώνα αυτό πέτυχε ένα μεγάλο ρεκόρ ο Χρήστος Πολίτης από την Τρίπολη.
Ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ... «Για άλλη μια χρονιά η μεγάλη μάχη θα γίνει στη πιο διαδεδομένη κατηγορία που είναι η δυναμική με πέδιλα ,εκεί έχουν δηλώσει σχεδόν όλοι οι αθλητές 29 αθλητές συνολικά στο συγκεκριμένο αγώνισμα ,ενώ στη στατική έχουν δηλώσει 19 και στη δυναμική χωρίς μόλις 10 .
Προσπαθώ να χαλαρώσω όση ώρα περιμένω να τελειώσουν τα πρώτα δυο αγωνίσματα και πιάνω τον εαυτό μου μερικές φορές σε στιγμές έντασης.
Η μουσική βοηθάει την κατάσταση κάπως και έτσι σιγά σιγά αρχίζω να ετοιμάζομαι με τον εξοπλισμό μου.
Προσπαθώ να μη δω καμία επίδοση άλλου αθλητή για να είμαι αφοσιωμένος αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό μου και στη δική μου επίδοση.
Η χρονιά φέτος κύλησε αρκετά καλά για μένα ,και φέτος δούλεψα πιο πολύ στην τεχνική με το μονοπέδιλο ,κάτι στο οποίο υστερώ υπερβολικά μιας και δεν ήμουν από παιδί σαν αθλητής στο κολυμβητήριο.
Στις προπονήσεις μου είχα κάνει 8-9 μεγάλες προσπάθειες 150-153 μέτρων και αυτό μου είχε δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και ήξερα ότι ακόμα και στη χειρότερη μέρα μου τα 150 τα είχα .
Μεγάλο πράγμα αυτό τελικά .
Φόρεσα τη στολή –σκουφάκι-γυαλάκια και τέλος το μονοπέδιλο μου και μπήκα αποφασισμένος στο νερό.
Η πρώτη στατική που κάνω για ζέσταμα για να ανοίξω όμως μου έδωσε ένα μεγάλο σοκ αφού αντί για δυο λεπτά προγραμματισμένη βγήκα σκασμένος στο ενάμιση ,σοκ !!!!
Δεν είμαι καλά ? αναρωτήθηκα.
Δεύτερη στατική μετά από 5 λεπτά και εκεί ξέχασα να βγω ,ωραία λέω μέσα μου μια χαρά είμαι ,πάμε .
Μια μικρή δυναμική 25 μέτρων για να πιάσω ρυθμό και πλέων στήνομαι στην εκκίνηση .
Ο χρόνος περνά και εγώ με κατεβασμένους παλμούς χαλαρώνω
5-4-3-2-1 ΟΤ (οφίσιαλ τοπ) τελευταίες ανάσες και φεύγω
Γλιστρώ για λίγο στην εκκίνηση σπρώχνοντας το πλακάκι αλλά είναι κάτι που δε με νοιάζει ,τώρα άρχισα έτσι κι αλλιώς σκέπτομαι.
Τα πρώτα 50 μέτρα είναι πανεύκολα και πάντα δεν καταλαβαίνω πως έφτασα ,αλλά στα 35 τρώω τον πρώτο διαφραγματικό!!!!!!!!!!
Ωχ λέω ούτε 100 δε πας έτσι αν ζορίζεσαι από τώρα
Ακαριαία όμως θυμήθηκα όλη τη προπόνηση της χρονιάς ,είτε εύκολα είτε δύσκολα είχα κάνει τα 150 για πλάκα.
Όποτε εκείνο που είπα μέσα μου είναι ,το έχεις ,σκάσε και κολύμπα ....................
Αυτό ήταν ,κατάπινα τα μέτρα, στρίβω τα 50 ,κάνω πεδιλιές φτάνω στρίβω τα 100 συνεχίζω δεν κατάλαβα καν πότε έφτασα στα 150 στρίβω και λέω εδώ είμαστε.
Στις 3 διπλές πεδιλιές ξέρω ότι έχω φτάσει στο ρεκόρ μου που ήταν 166 μέτρα ,επίδοση που είχα κάνει μέσα στη πόλη μου.
Πρώτη ,δεύτερη ,τρίτη το σπάσαμε λέω ,ανοίγω μάτια και κοιτάζω πλακάκια να τα βλέπω καθαρά, κριτήριο ότι είμαι καλά ακόμα ,μια δυο πεδιλιές και πλέων η δυσφορία είναι αρκετή.
Εκεί είναι το παιχνίδι όλο ,η το πιέζεις και άλλο ρισκάροντας την έγκυρη προσπάθεια η μένεις εκεί και παίρνεις αυτά τα μέτρα εφόσον κάνεις έγκυρα πρωτόκολλο.
Αυτό ήταν λέω και βγαίνω .
Κρατιέμαι από τα πλακάκια παίρνω καλές ανάσες βγάζω γυαλάκια και νόουζ κλιπ και δίνω I am ok στον κριτή και περιμένω.
Μετά από λίγο η άσπρη κάρτα του κριτή είναι πλέον γεγονός και εγώ πανηγυρίζω ένα νέο προσωπικό ρεκόρ με 178 μέτρα ,δείχνοντας ψηλά στον ουρανό και λέγοντας για σένα .................
175-180 μέτρα είχα πει σε γνωστούς και φίλους ήταν μια επίδοση που με βάση την κατάσταση και την προπόνηση που είχα ήταν κάτι το οποίο περίμενα ,από εκεί και πάνω το θαύμα και από εκεί και κάτω όχι αυτό που περίμενα από όλη τη προπόνηση της χρονιάς.
Δεν πίστευα όμως μετά ότι έκανα 178 μέτρα, μια επίδοση που μέχρι εκείνη τη μέρα στη παγκόσμια κατάταξη με τοποθετεί στην 14η καλύτερη επίδοση του κόσμου !
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δυο ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει υπερβολικά , χωρίς αυτούς τους δυο δεν θα έκανα αυτή την επίδοση ,είναι οι δυο άνθρωποι που σχεδόν κάθε μέρα ταλαιπωρώ στο κολυμβητήριο και είναι ο φύλακας άγγελος μου αφού είναι πάντα δίπλα μου και με προσέχουν μη γίνει κάτι ,την ασφάλεια μου, ΖΩΗΣ ΓΕΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ο γνωστός επιστάτης, η ψυχή του κολυμβητηρίου και ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΣΑΚΙΩΤΗΣ.
Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το Δήμαρχο Τρίπολης –αντιδήμαρχο-νομικό πρόσωπο για τη διευκόλυνση στις προπονήσεις μου .
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου, στους γονείς μου ,στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου .
Πλέον η θάλασσα και οι προπονήσεις βάθους είναι ο επόμενος στόχος για το επόμενο διάστημα.
Ελπίζω φέτος να βρεθεί κάποιος ώστε το μόνιμο πρόβλημα της ασφάλειας να μην υπάρχει και να κάνω τις προπονήσεις που πρέπει.»

Video: 

Chris Politis DYN 178m


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.