Δείτε πώς είναι σήμερα η παλιά δόξα του Παναρκαδικού Γιώργος Ορφανίδης (vid)

Δείτε πώς είναι σήμερα η παλιά δόξα του Παναρκαδικού Γιώργος Ορφανίδης (vid)

Νοέμβριος 22, 2018 - 11:01
0 σχόλια

Ο Γιώργος Ορφανίδης υπήρξε ένας από τους μεγάλους άσους του παρελθόντος στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν την ένδοξη φανέλα του Παναρκαδικού.

Η θρυλική αυτή μορφή ήρθε από τον Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης ομάδα του Παπάφειου όπου και ξεκίνησε την καριέρα του για να έρθει στην Τρίπολη στον Παναρκαδικό το καλοκαίρι του 1973 αγωνιζόμενος για 3 χρόνια με την πράσινη φανέλα πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις όντας εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου κάνοντας μεγάλες ομάδες να στρέψουν την προσοχή τους πάνω του.

Αμέσως μετά ήρθε ο Ηρακλής ομάδα της γειτονιάς του στην Θεσσαλονίκη γράφοντας την δική του ξεχωριστή ιστορία και με την φανέλα του "Γηραιού" στα γήπεδα της Α' Εθνικής ενώ μέσω του Ηρακλή που από την αρχή καθιερώθηκε και έγινε βασικό του στέλεχος έγινε και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.

Στον Ηρακλή ο Γιώργος Ορφανίδης αγωνίστηκε για 9 χρόνια και το 1985 επιστραφεί για την δεύτερη θητεία του στον Παναρκαδικό απορρίπτοντας παράλληλα προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες αγωνιζόμενος μέχρι το 1988 κλείνοντας την ένδοξη καριέρα του σε ηλικία 37 ετών στο αγαπημένο του τριφύλλι.

Ο Γιώργος Ορφανίδης έχει μείνει αξέχαστος όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και το ταλέντο του αλλά και για το πάθος που αποτελούσε σήμα κατατεθέν του, τον τρόπο που εμψύχωνε τους συμπαίχτες του έχοντας την ιδανική επαφή με τους φιλάθλους ενώ ήταν ένας παίχτης που μπορούσε να αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου και πιο συγκεκριμένα ως σέντερ φορ, κεντρικός ή αριστερός μέσος, αριστερός μπάκ και στην τελευταία θητεία του στον Παναρκαδικό αγωνίστηκε σε ρόλο  λίμπερο.

Ο 67χρονος πλέον Γιώργος Ορφανίδης ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή του στην ρετρό αθλητική εκπομπή που προβάλει η ΕΡΤ "Η Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου" μιλώντας για τον Ηρακλή τονίζοντας χαρακτηριστικά "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ για μένα είναι ότι καλύτερο έχω αποκτήσει, μετά από τα εγγόνια μου."

Δείτε στο βίντεο το πως είναι σήμερα η παλιά δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναρκαδικού Γιώργος Ορφανίδης πατώντας ΕΔΩ

Φωτογραφία από το αρχείο στο facebook του Δημήτρη Σίδερη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.