Δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας με ένα «κλικ»

Δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας με ένα «κλικ»

Μάιος 18, 2018 - 19:19
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ψάχνετε Έναν Εναλλακτικό Τρόπο Απασχόλησης;
Ασχοληθείτε Με Την Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy)
Μάθετε Για Τις Νέες Μορφές Απασχόλησης
Είστε ειδικός στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και θέλετε να προσελκύσετε ανθρώπους με ταλέντο ή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις νέες μορφές απασχόλησης; 
Το πρόγραμμα co-LABOURative LAB σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την οικονομία διαμοιρασμού και τις σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται:Σε ανέργους, Σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΔΕΙΤΕ ONLINE ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΣ

Μία εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και καιρό σε λειτουργία σε μια ευρύτερη προσπάθεια του να παταχτεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και των πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων
Η εφαρμογή δίνει την  δυνατότητα να ελέγξετε online μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, αν το όχημα σου είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρία και τη διάρκεια ασφάλισης ή αν στο κεντρικό σύστημα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΤΕΛΟΣ ΑΕΠΙ-GEA-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις Αρκαδικές Επιχειρήσεις ότι σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Πρωτοδικείου της Βιέννης – Αυστρία μπαίνει τέλος στην είσπραξη και την προστασία ραδιοτηλεοπτικών, πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τις τηλεοράσεις στα δωμάτια ξενοδοχείων.
Σημειώνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο για τους χώρους εστίασης πχ. μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, εξωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων. 
Με τη σημαντική αυτή απόφαση δρομολογούνται πολύ σοβαρές εξελίξεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ

Από 1η Μαΐου 2018, οι πολίτες της ΕΕ που ζουν ή ταξιδεύουν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να επωφελούνται καλύτερα από προξενική προστασία σε περίπτωση ανάγκης, όταν το κράτος μέλος καταγωγής τους δεν εκπροσωπείται στη χώρα μη μέλος της ΕΕ στην οποία διαμένουν.
Οι επικαιροποιημένοι κανόνες δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες της ΕΕ, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση σε τρίτη χώρα, να λάβουν βοήθεια από οποιαδήποτε πρεσβεία ή προξενείο κράτους μέλους της ΕΕ. Οι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ διευκρινίζουν επίσης με ποιον τρόπο τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνεργάζονται σε κοινά σχέδια έκτακτης ανάγκης, ώστε να προστατεύονται οι πολίτες της ΕΕ των οποίων το κράτος δεν αντιπροσωπεύεται σε περίπτωση κρίσης ή φυσικής καταστροφής.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων και τα ειδοποιητήρια τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για 1.155.354 μη μισθωτούς, που έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν εισφορές αποκλειστικά από εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες:
• Η εισπραξιμότητα των εισφορών ως προς το εισπραχθέν ποσό, σε αντίθεση με τα χαμηλά ποσοστά που υπήρχαν με το παλιό καθεστώς και δεν υπερέβαιναν το 53% κατά μέσο όρο, άγγιξε το 65,5% των απαιτητών εισφορών, δηλαδή βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα κατά 24%.
• Το ποσοστό των ασφαλισμένων με μερική ή πλήρη συμμόρφωση έφτασε στο 74,4%. Το 23,7% των μη μισθωτών δεν έχει ούτε χρεωστικό ούτε πιστωτικό υπόλοιπο. Το 28,6% έχει πιστωτικά εκκαθαριστικά. Το 22,1% έχει κάνει μερικές καταβολές και το 25,6% δεν έχει καταβάλει καθόλου εισφορές.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.