ΔΕΗ: 66 χιλιάδες πελάτες χρωστούν όσα 1,5 εκατ. μικροοφειλέτες

ΔΕΗ: 66 χιλιάδες πελάτες χρωστούν όσα 1,5 εκατ. μικροοφειλέτες

Οκτώβριος 11, 2019 - 17:21
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος Expo, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.
Φέτος η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. 
Επισκεφθείτε το www.peloponnisosexpo.gr  για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 16:00- 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00- 21:00
 
ΤτΕ: «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΥΨΟΥΣ 17,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ
Στα 17,4 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των «κόκκινων δανείων» που έχουν μεταβιβαστεί και διαχειρίζονται από τις Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το συνολικό ποσό των δανείων υπό διαχείριση από τις εταιρείες αυτές μειώθηκε κατά 122 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου και διαμορφώθηκε σε 17,448 δισ. ευρώ, έναντι 17,570 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019.
  
ΑΑΔΕ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Ολοκληρώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων 318.924 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές των φορολογούμενων. Το συνολικό ποσό των συμψηφισμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ανήλθε σε 23,75 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται οτι ξεκίνησε η πάγια ετήσια διαδικασία της ΑΑΔΕ με βάση την οποία οι επιστροφές φόρων συμψηφίζονται με οφειλές που έχουν οι φορολογούμενοι προς την εφορία.
 
ΔΕΗ: 66.000 ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΟΣΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Όσα χρωστούν στη ΔΕΗ 1,5 εκατομμύριο πελάτες με οφειλές έως 3.000 ευρώ ο καθένας (συνολικά 402 εκατομμύρια ευρώ), τόσα περίπου είναι και τα χρέη 66.000 πελατών με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση (συνολικά 364 εκατ.). Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα αν συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς και οι λεγόμενοι τελικοί πελάτες, (επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, εξοχικά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, κ.α.). Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2,2 εκατ. πελάτες που οφείλουν ως 3.000 ευρώ. και συνολικά 694 εκατ. ευρώ, ενώ 143.182 πελάτες με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση, χρωστούν συνολικά 1 δισ. ευρώ.

ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ
Ανακοινώθηκε η έβδομη τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» λόγω ένταξης επιπλέον 39 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 5.615.333,14 ευρώ. Το σύνολο των ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στα 270 και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 42.274.105,55 ευρώ. Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων για το ΕΣΠΑ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΣΗ 3% ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  
Μείωση 3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο 2019, με τον τζίρο στη μεγάλη πλειονότητα στις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων να κινείται καθοδικά. Ειδικότερα, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση σε: Πολυκαταστήματα (20,1%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (14,2%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (8%), Ένδυση- υπόδηση (5,6%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,9%). Στον αντίποδα, είχαν θετικό πρόσημο σε: Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (4,4%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (2,7%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (0,7%).
 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών για ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ. Ειδικότερα, διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.