ΔΑΣ: Εργοδοτικός – Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

ΔΑΣ: Εργοδοτικός – Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Ιούλιος 23, 2019 - 19:40
0 σχόλια

Και στα σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης βάζουν γερά πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Στις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν έως σήμερα. Δηλαδή τη στήριξη της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλ. Ενέργειας – ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Στη συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας τη Δευτέρα 22/07/2019 αυτές οι δυνάμεις υιοθέτησαν στην ουσία τη λογική της κυβέρνησης για «εξυγίανση» της ΔΕΗ με μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, υδροηλεκτρικών και του υπόλοιπου ΑΔΜΗΕ, αύξηση των τιμολογίων και άγριο κυνηγητό στις εργατικές λαϊκές οικογένειες με ανεξόφλητους λογαριασμούς, μείωση του μισθολογικού κόστους και απολύσεις με την μέθοδο των «στοχευμένων εθελούσιων εξόδων προσωπικού». Γι’ αυτό αρνήθηκαν όχι μόνο την οργάνωση του αγώνα (συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεις, κλπ) ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των εργαζόμενων.

Απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ που ανέδειξε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος στο να φτάσουμε εδώ σήμερα και πρότεινε να οργανωθεί τόσο στο χώρο του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης όσο και στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ο αγώνας κόντρα στις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, δείχνοντας το δρόμο της σύγκρουσης με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, στα πλαίσια της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα το επόμενο διάστημα, μπαίνοντας μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στις διακοπές ρεύματος λαϊκών σπιτιών, για φτηνά τιμολόγια ρεύματος, για δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου, για εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, δείχνοντας το δρόμο της σύγκρουσης με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον αγώνα για έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, σε μια οικονομία όπου η Ενέργεια όπως και άλλα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κλάδοι της θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, στα χέρια δηλαδή του λαού και όχι στα χέρια του κεφαλαίου.

Δελτίο Τύπου

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.