Dance Point: H νέα χορευτική χρονιά ξεκινάει με νέα τμήματα μοντέρνου χορού και reggaeton

Dance Point: H νέα χορευτική χρονιά ξεκινάει με νέα τμήματα μοντέρνου χορού και reggaeton

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 18:55
0 σχόλια

H νέα μας χορευτική χρονιά ξεκινάει με πολύ κέφι και με νέα τμήματα μοντέρνου χορού και reggaeton για παιδιά και ενήλικες!!!! Στη σχολή μας διδάσκονται:

Μουσικοκινητική αγωγή προσχολικής ηλικίας (3.5- 5 ετών)

Τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με το χορό, το ρυθμό και τη μουσική, μέσα από ένα μάθημα που αποτελείται από δημιουργική κίνηση, ρυθμικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμό και εκφραστικό παιχνίδι.  Μέσα από το μάθημα τα παιδιά:

  • Βελτιώνουν τις κινητικές και δημιουργικές ικανότητές τους
  • Ενισχύουν το συντονισμό και έλεγχο των κινήσεων τους
  • Αποκτούν αυτοπεποίθηση
  • Εξελίσσουν τη συναισθηματική, νοητική και κινητική τους εξέλιξη
  • Διασκεδάζουν και κοινωνικοποιούνται

 

Κλασικό μπαλέτο (από 5 ετών έως και ενήλικες)

Το κλασικό μπαλέτο είναι η ανώτερη μορφή της χορευτικής τέχνης και αποτελεί τη βάση όλων των ειδών χορού.  Είναι μια τέχνη που εμπεριέχει την ομορφιά, τη δημιουργία, την εκφραστικότητα και τη δραματικότητα. Στη σχολή μας διδάσκεται το αγγλικό σύστημα μπαλέτου  (I.D.T.A , I.S.T.D)  μέσα από το οποίο:

  • Καλλιεργείται η δημιουργικότητα, η έκφραση και η φαντασία
  • Βελτιώνεται η στάση σώματος , η δύναμη , η ευλυγισία και η ισορροπία
  • Οι μαθητές αποκτούν χάρη  και εναρμονισμό στην κίνηση τους
  • Ενισχύεται η ομαδικότητα, η συγκέντρωση και η πειθαρχία
  • Τονώνεται η αυτοπεποίθηση
  • Οι μαθητές έρχονται σ’ επαφή με την κλασσική μουσική που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία
  • Πιστοποιείται το επίπεδο των μαθητών σε διεθνές επίπεδο μέσω εξετάσεων που διενεργούνται από αναγνωρισμένους διεθνώς οργανισμούς (Ι.D.T.A,  I.S.T.D).

Μοντέρνος χορός ( από 8 ετών έως και ενήλικες)

Ο μοντέρνος χορός δεν αποτελεί μόνο μια μέθοδο άσκησης του σώματος  αλλά παράλληλα εκφράζει την επιθυμία και τη χαρά για κίνηση.Bασίζεται στην ελευθερία των κινήσεων και στις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι τεχνικά απαιτητικό. Στηρίζεται στις βασικές γνώσεις του κλασικού χορού και προχωράει πέρα από αυτές. Οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πάτωμα και βελτιώνουν την μουσικότητα τους , αφού έρχονται σ’ επαφή με διαφορετικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα γυμνάζονται.

Barre-à-Terre  ( 16 ετών και άνω)

Το Barre-à-Terre αποτελείται από ασκήσεις που βασίζονται στην τεχνική του κλασικού χορού, αλλά εκτελούνται στο έδαφος. Ξεκίνησε από την ανάγκη των χορευτών για την ενισχυμένη εκγύμναση τους, καθώς και για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς και έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό ως μια αυτόνομη μέθοδος άσκησης με ποικίλα οφέλη, όπως η ενδυνάμωση, η ευλυγισία και η σωστή στάση σώματος.

Reggaeton (από 10 ετών έως και ενήλικες)

Η  Reggaeton  είναι είδος μουσικής το οποίο αναπτύχθηκε από την reggae και την hip-hop μουσική και έγινε δημοφιλής την δεκαετία του 1990. Ξεκίνησε από τον Παναμά και το Πουέρτο Ρίκο και έχει επίδραση από λατινικούς ρυθμούς,  διατηρεί όμως τον δικό του χορευτικό χαρακτήρα. Oι κινήσεις του είναι ξεσηκωτικές και εκρηκτικές. Είναι μια διασκεδαστική εμπειρία που συνδυάζει χορό, λατινοαμερικάνικη μουσική και ρυθμούς hip hop και το μάθημα γίνεται πάρτυ!!!!

Dance Point

Δημητρακοπούλου 30, Τρίπολη Α
 
Τηλέφωνο: 698 804 0268

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.