Βρέθηκε ρωμαϊκός τάφος στην Αρχαία Κόρινθο (video)

Βρέθηκε ρωμαϊκός τάφος στην Αρχαία Κόρινθο (video)

Δεκέμβριος 15, 2013 - 14:27

Ανακαλύφθηκε εδώ και ένα χρόνο και πλέον ρωμαϊκός τάφος στην Αρχαία Κόρινθο, του οποίου λόγω της μεγάλης σπουδαιότητάς του, αποφασίστηκε η μεταφορά του από το αρχαιολογικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κος Ιπποκράτης Θεοδώρου.

Η αρχαιολόγος Αγλαΐα Κουτρομπή, περιηγήθηκε στο εσωτερικό του τάφου, δίνοντας βασικές πληροφορίες, της σπουδαίας αυτής ανακάλυψης. Πρόκειται λοιπόν για έναν καμαροσκεπή, θαλαμοειδή τάφο, όπου στο εσωτερικό του υπάρχουν, δύο κτιστοί τάφοι, ο ένας εκ των οποίων, αποδίδει την προσωπογραφία νεκρής νεαρής Ρωμαίας. Είναι πραγματικά απίστευτο, όπως θα παρακολουθήσετε και στο βίντεο, το πόσο ολοφάνερα μετά από τόσα χρόνια, φαίνεται η απεικόνιση της νεαρής κοπέλας.

Απρόσμενο, αναφέρει η κα Κουτρομπή, το γεγονός ότι μπορείς να αντικρίζεις από το παρελθόν έναν άνθρωπο και ταυτόχρονα, ανέλπιστη η αίσθηση του εκμηδενισμού του χρόνου μέσα από τη μαγεία της ανακάλυψης της αρχαιότητας.

Μετά απ’ τη συντήρησή του, αναμένεται να αντληθούν μείζονος σημασίας στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν σε πληρέστερη έρευνα, προς γνώση της ιστορικής σημασίας του τάφου.

Ο Roman tomb (313), έτσι όπως αναφέρεται το όλο εγχείρημα, με μεγάλη προσοχή και τεχνογνωσία, μεταφέρεται εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, έτσι όπως μας εξηγεί ο κος Δημήτρης Κορρές, Αρχιτέκτονας και Μηχανικός.

Μέσα απ’ τη σκηνοθετική ματιά του θέματος, που απόλυτα επαγγελματικά αποδίδει ο camera man, μπορείτε να παρακολουθήσετε κι εσείς στο βίντεο, το σπάνιο αυτό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο είναι ένα απ’ τα πολλά που φιλοξενείται στη Χώρα του πλούσιου αρχαίου πολιτισμού, της σπάνιας σε αξία αρχαίας τέχνης.

Video: 

youtube://v/G7Y2nW_uNbw