Το break χάθηκε στις λεπτομέρειες... Ψυχικό - Αρκαδικός 70-62

Το break χάθηκε στις λεπτομέρειες... Ψυχικό - Αρκαδικός 70-62

Μάιος 16, 2018 - 19:06
0 σχόλια

Ο Αρκαδικός πάλεψε, ήταν ανταγωνιστικός και γεμάτος πάθος όμως οι μικρές λεπτομέρειες ου κρίνουν έναν αγώνα ήταν με το Ψυχικό που επικράτησε με 70-62 κάνοντας το 2-1 στην σειρά στο πρώτο παιχνίδι  του ζευγαριού των play out της Α2.

Σε κλειστό παιχνίδι όπου τα πάντα μέτραγαν οι 9 στις 20 βολές του ΣΕΦΑ αποδείχθηκαν αχίλλειος πτέρνα της ομάδας της Τρίπολης ενώ σημαντικό γεγονός έπαιξε το άγχος των τελευταίων λεπτών με την αφόρητη ζέστη στο κλειστό του Ψυχικού να δημιουργεί λάθη στους κυανόλευκους που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν και σε αυτόν τον παράγοντα. 

Καθοριστικός για τους γηπεδούχους ένας πρώην παίχτης του Αρκαδικού ο Πέτρος Νοέας με 15 πόντους και με ένα τρομερά μεγάλο τρίποντο 1' λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα που έδωσε προβαδισμα 6 πόντων στην ομάδα του και την ψυχολογία για να πάρει την νίκη.

Η αναμέτρηση ηταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη της διάρκεια με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου όπου το Ψυχικό ξέφυγε με 17, με τον Αρκαδικό πολύ γρήγορα να απαντά και να επιστρέφει στο παιχνίδι χάρις στην εξαιρετική δουλειά σε εκείνο το σημείο του Τζάιδα στην άμυνα με την ενέργεια του και του Μαραγκάκη στην επίθεση με τα μεγάλα σουτ που πέτυχε.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια η ήττα είναι γεγονός για τον Αρκαδικό με την σειρά πλέον να μεταφέρεται στην Τρίπολη το Σάββατο (19/5, 17:00) σε έναν αγώνα δίχως αύριο με τους κυανόλευκους πια να χρειάζονται δύο νίκες για να γυρίσουν τούμπα την κατάσταση και να παραμείνουν στην κατηγορία.

1ο δεκάλεπτο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παρκέ έχοντας σαν αρχική πρόθεση να διαβάσουν η μία το παιχνίδι της άλλης. Οι δυνατές άμυνες φάνηκε από την αρχή πως θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο με τον Αρκαδικό να είναι πολύ συγκεντρωμένος δείχνοντας πάθος και διάθεση. Η ομάδα της Τρίπολης πήρε προβάδισμα 4πόντων στο 6ο και το 5ο λεπτό (5-9, 7-11) με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το Ψυχικό να προηγείται με ένα καλάθι για το 16-14.

2ο δεκάλεπτο

Η εικόνα και του δεύτερου δεκαλέπτου δεν άλλαξε με όλα τα στοιχεία να συνηγορούν πως η αναμέτρηση είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Με ενέργεια στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση ο ΣΕΦΑ δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι, καλάθι με το προβάδισμα να αλλάζει έξι φορές χέρια και το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει μπροστά το Ψυχικό με την μικρότερη δυνατή διαφορά για το 32-31.

3ο δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα της Τρίπολης πετώντας ουσιαστικά μέσα σε 5' εφιαλτικά λεπτά ότι είχε χτίσει σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Το 32-31 του ημιχρόνου έγινε 39-31 μέσα δε 2,5 λεπτά από την έναρξη της περιόδου με το Ψυχικό να εκμεταλλεύεται τις κακές επιλογές στην επίθεση και τα λάθη στην άμυνα του ΣΕΦΑ με σερί να ανεβαίνει και στο 25' του αγώνα με ένα επί μέρους 15-2 οι γηπεδούχοι να εκτοξεύουν την διαφορά στο υπέρ τους +16 για το 49-33. Κάπου εκεί όμως ο Αρκαδικός άρχισε και πάλι να θυμίζει την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Η άμυνα έσφιξε ξανά αφήνοντας στους 3 πόντους το Ψυχικό, η επίθεση άρχισε να λειτουργεί και πάλι σωστά με την διαφορά να ροκανίζεται και με δύο τρίποντα του Μαραγκάκη στο τέλος ο ΣΕΦΑ να κλείνει στην περίοδο στο -3 για το 54-51.

4ο δεκάλεπτο

Το εντυπωσιακό come back του ΣΕΦΑ στο παιχνίδι έκανε την τέταρτη και τελευταία περίοδο συναρπαστική με τους κυανόλευκους να κάβουν ακόμα περισσότερο την διαφορά φθάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το Ψυχικό στο 31' για το 54-53. Οι γηπεδούχοι όμως κράτησαν το προβάδισμα και στο 35' ξέφυγαν με 5 πόντους για το 60-55 με τον Αρκαδικό πολύ γρήγορα να κατεβάζει την διαφορά στο σουτ για το 60-57. Η αναμέτρηση όσο πλησίαζε προς το φινάλε τα δείγματα νευρικότητας και από τις δύο ομάδες έφερνε λάθη με Ψυχικό στα κρίσιμα σημεία να δείχνει πως διαθέτει περισσότερο  καθαρό μυαλό φθάνοντας στην νίκη με τελικό σκορ 70-62.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 32-31, 54-51, 70-62.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 4, Νοέας 15, Χουχούμης, Παπαδημητρίου 3, Ντιάλο 2, Παύλος 25 (5), Παπαδιονυσίου 6, Τσιώκος 11, Αναγνωστάκης 4.

Αρκαδικός (Δεσποτάκης): Βλάχος, Σίνης 5, Μούκας 3, Προδρόμου 12, Μαραγκάκης 9, Τζάιδας, Πελτιέρ 13, Γαρμπής 5, Αποστολίδης 5, Τζουγκαράκης 10.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.