Bιβλιοφιλική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα (pics,vid)

Bιβλιοφιλική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα (pics,vid)

Απρίλιος 25, 2017 - 20:04
0 σχόλια

Με μια βιβλιοφιλική δράση εορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα σε συνεργασία με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.
Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας «Βιβλία καμωμένα από παιδιά» στους χώρους του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα.

Με την καθοδήγηση της παιδαγωγού/εμψυχώτριας κ. Ελένης Κουσκουρέλου και της ομάδας της, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά κατασκευάζοντας πρωτότυπα βιβλία από τρία φυσικά υλικά, όπως το δέρμα, το ξύλο και το χαρτί.

Η δράση πλαισιώθηκε από υποστηρικτικό διδακτικό υλικό σχετικά με την εξέλιξη της γραφής και την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσα από το γραπτό λόγο και εν τέλει μέσα από την πληθώρα των νοημάτων που απορρέουν από τα βιβλία.

Η εκδήλωση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και οι μικροί συμμετέχοντες –δημιουργοί απέκτησαν το δικό τους δερματόδετο βιβλίο έτοιμοι να καταγράψουν σ αυτό τις εμπειρίες τους.
Ευχαριστούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς & τους εθελοντές για την δημιουργική και ευχάριστη αυτή συνεργασία και ελπίζουμε όλοι μαζί να συμβάλαμε στην συνειδητή ενδυνάμωση της αγάπης και του σεβασμού προς το βιβλίο.

Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Αντωνία Κορδοπάτη
Φιλόλογος -Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α

Ειδήσεις: 
Video: 

Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.