Βαλασόπουλος: Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση συνεργασίας με το ΠΑΠΕΛ

Βαλασόπουλος: Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση συνεργασίας με το ΠΑΠΕΛ

Σεπτέμβριος 25, 2013 - 12:16

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, μέλος της επιτροπής ΕΑΠ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περ. Πελοποννήσου, Π. Βαλασόπουλος, με αίτηση του προς τον Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης, ζήτησε να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της επιτροπής και να δοθούν οι προτάσεις που έχει διαμορφώσει το ΠΑΠΕΛ, στα πλαίσια της μελέτης «Σχέδιο Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης 2013-2020 Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης», συγκεκριμένα δήλωσε:

«Επειδή τον τελευταίο καιρό από θεσμικούς παράγοντες, γίνετε προσπάθεια παραχάραξης της αλήθειας, εμφανίζοντας τις υποχρεώσεις  που απορρέουν από την άσκηση του θεσμικού τους ρόλου και την υλοποίηση αποφάσεων οργάνων, ως «πρωτοβουλίες», αλλά και ηθελημένη κατά εξακολούθηση, παραπλάνηση των συμπολιτών μου, από ορισμένους «γραφιάδες» των τοπικών ΜΜΕ, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την αποκατάσταση της αλήθειας και πλήρη ενημέρωση επί αυτών που δρομολογούν στην πλάτη του πολύπαθου Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης. Είναι καιρός, όλοι αυτοί που βρίσκουν εύκολη λύση τα μεγάλα λόγια και  «τους πρόθυμους υπαλλήλους τους» να τα μεταδώσουν, ότι έχουν απόλυτη ευθύνη για την συνεχιζόμενη καταστροφή και απαξίωση του Λεκανοπεδίου. Ας μην ξεχνάνε ότι η Μεγαλόπολη και το ένα ευρώ του ΕΑΠ, που παίρνει, το έχει πληρώσει με αίμα και ιδρώτα, δεν της κάνει κανείς χάρη. Για αυτό, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι έστω και την ύστατη στιγμή να αναστρέψουμε την σημερινή εικόνα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ερημοποίηση και την υποβάθμιση της περιοχής. Το 4ο ΕΑΠ είναι η τελευταία ίσως ελπίδα της και σ’ αυτό οι πρακτικές του παρελθόντος, αυτές που μας οδήγησαν εδώ, περισσεύουν. Ας αναλάβει ο καθένας μας, τις ευθύνες του με έργα και όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις, προϊόντα του «παλιού» και της «ΠΑΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Αναλυτικά το αίτημα που υπεβλήθη έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

 

ΑΙΤΗΣΗ Τρίπολη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Προς ׃κ. κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Πρόεδρο  Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π.

Κοιν.  κο Πρόεδρο ΠΕΣΥ

κα Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Π.Π.

κο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας

Θέμα: «Προσκόμιση σχεδίου προτάσεων ΠΑΠΕΛ κ λοιπών φορέων »

 

Κε Πρόεδρε,

όπως πολύ καλά γνωρίζετε κατά την συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης στης 05/12/12, κατόπιν προτάσεως μου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το έργο «Σχέδιο Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης 2013-2020 Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης» προϋπολογισμού 20.000,00€ με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .

Σε συνέχεια αυτής της απόφασης,  στην συνεδρίαση της 23/05/13 τονίσατε την ανάγκη να δοθεί μέσα σ ενάμισι μήνα δηλ. μέχρι μέσα Ιουλίου ένα πρώτο δείγμα προτάσεων της μελέτης αυτής στα μέλη της επιτροπής. Συγκεκριμένα τονίσατε «…. έχει μεγάλη σημασία η ζωντανή διαβούλευση και αμέσως μετά να γίνει ένα πρώτο “Draft” στην Επιτροπή. Γιατί και τα μέλη της Επιτροπής θα συμβάλλουν με τις σκέψεις και τις ιδέες που έχουν ώστε να εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες απόψεις η προσπάθεια που θα κάνετε….». Ταυτόχρονα με έγγραφό σας ζητούσατε την αποστολή προτάσεων μέχρι της 05/08/13.

Αυτά ψήφισε η επιτροπή και αυτά περίμενα να υλοποιηθούν.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά την πρώτη απόφαση και τέσσερις από την δεύτερη , όχι μόνο κανένα «draft» προτάσεων δεν έχει δοθεί , αλλά και στης 10 Σεπτεμβρίου 2013 πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, για δήθεν πρωτοβουλίες συνεργασίας θεσμικών παραγόντων με το ΠΑΠΕΛ και την υποβολή από αυτό προτάσεων, στην Π.Ε. Αρκαδίας, συγκεκριμένα  «…Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν οι 100 περίπου προτάσεις που έχουν γίνει από πλευράς της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου σχετικά με νέες δράσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας όταν σχεδιασθεί το 4ο ΕΑΠ…».

Για όλους αυτούς τους λόγους, σύμφωνα κ με τον κανονισμό λειτουργίας του ΠΕΣΥ ζητώ :

    την υλοποίηση των αποφάσεων της επιτροπής,
    την ΑΜΕΣΗ αποστολή των προτάσεων του ΠΑΠΕΛ  σε όλα τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης,
    την αποστολή των προτάσεων και των άλλων φορέων  ,
    την σύγκλιση της επιτροπής σε εύλογο χρόνο για την διατύπωση παρατηρήσεων.

 

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Α.Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ