Βαλασόπουλος:«Το 2013 ας είναι ο τελευταίος δύσκολος χρόνος»

Βαλασόπουλος:«Το 2013 ας είναι ο τελευταίος δύσκολος χρόνος»

Δεκέμβριος 31, 2013 - 11:41

Σε ένα σύντομο απολογισμό δυσχερειών του έτους που φεύγει και σ' ένα ελπιδοφόρο νέο που έρχεται ο κος Παναγιώτης Βαλασόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, η οποία αναμένεται περισσότερο αισιόδοξη απ' την προηγούμενη, ενώ τονίζει να μείνουν πίσω τα οποιαδήποτε αρνητικά επέφερε το 2013. Αναλυτικά λοιπόν:

«Είμαστε πλέον στο κατώφλι του 2014 και αυτές οι μέρες, εκτός από ημέρες ευχών, πρέπει να είναι μέρες αυτοκριτικής και ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε. Αναζητώντας τα λάθη του χρόνου ή των χρόνων που πέρασαν, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Για την πατρίδα μας,  τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ενώ για όλους εμάς ήταν χρόνια που μας άλλαξαν, ξαφνικά, τον τρόπο ζωής που είχαμε δημιουργήσει. Το 2013 μας κληρονομεί 1.500.000 άνεργους, ανασφάλεια στις πιο παραγωγικές ηλικίες της κοινωνίας μας και σε αυτούς που τώρα είναι η στιγμή να γευτούν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, απόγνωση.

Οι ευθύνες πολλές και διαχρονικές, τα πρόσωπα και ο βίος τους γνωστός,  αλλά και δικές μας, εμάς των πολιτών που τους επιλέγαμε με τα γνωστά κριτήρια και για τους γνωστούς λάθος λόγους.

Το 2014 είναι χρονιά επιλογών και σήμερα σοφότεροι πλέον από τα μαθήματα του παρελθόντος, θα καλεστούμε να πάρουμε αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον των γενιών που έρχονται. Ας το κάνουμε, με σοφία , με ζωντανές τις μνήμες και  με ψύχραιμη λογική, κλείνοντας τα αυτιά μας στις κάθε λογής σειρήνες, που σήμερα με προβιά προβάτου παίζουν το γνωστό σκοπό τους. Ιδιαίτερα σ΄ αυτές που εμείς οι Πελοποννήσιοι πολίτες , βιώσαμε σε κάθε στιγμή δράσης τους.

Είναι βέβαιο ότι από τις δικές μας προσπάθειες, τις δικές μας επιλογές, τις δικές μας αποφάσεις θα κριθεί εάν το 2013 είναι η τελευταία χαμένη, δύσκολη χρονιά.

Εύχομαι λοιπόν, σε όλους σας αλλά και στον καθένα ξεχωριστά «Καλή χρονιά» με υγεία και δημιουργικότητα. Ας είναι το 2014 η χρονιά που όλοι περιμένουμε…!!!»

Παναγιώτης Βαλασόπουλος