Αυξήθηκε τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Αυξήθηκε τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Αύγουστος 29, 2019 - 18:15
0 σχόλια

Μεγάλη βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της ευρωζώνης κατέγραψε μικρή βελτίωση και αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώθηκε.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στις 108,4 μονάδες, από 105,3 τον Ιούλιο και 101,0 τον Ιούνιο. Ο ESI της Ευρωζώνης αυξήθηκε στις 103,1 μονάδες από 102,7 τον Ιούνιο και ο ESI της ΕΕ υποχώρησε στις 101,4 μονάδες από 102,0, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον δείκτη οικονομικού κλίματος συνιστούν την καλύτερη επίδοση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 12 έτη, σχολίασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για την ελληνική οικονομία παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση το μήνα Αύγουστο. Διαμορφώνεται στις 108,4 μονάδες, έναντι 105,3 μονάδων τον Ιούλιο και 101 μονάδων τον Ιούνιο. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη των τελευταίων 12 ετών. Ο δείκτης παραμένει και τον Αύγουστο, όπως συνέβη και τον Ιούλιο, υψηλότερος από το μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την πορεία βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας και την εμπιστοσύνη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγορών στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο με γρήγορους ρυθμούς ξετυλίγεται».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.